BRESKOVE ROŽICE

    •  SESTAVINE:
      • 1 x jajce
      • 50g rjavega sladkorja  + 1 vanilijev sladkor
      • po okusu lahko dodamo še ščep muškatnega oreščka in cimeta
      • 2 banani
      • 80g stopljenega masla
      • 100g pirine moke
      • 1/2 zavitek pecilnega praška
      • 50g fino mletih lešnikov ali pripravljene lešnikove file
      • mešano sadje ali čokolada,..
      • čokoladni preliv
      • srcemafin

      PRIPRAVA:

      Stepenima jajcema dodamo sladkor in vanilijev sladkor (lahko tudi ščep muškatnega oreščka in cimeta). Medtem banane zmiksamo in prelijemo s stopljenim maslom in nato vse skupaj zmešamo ter dodamo še mešanico : moka, pecilni prašek, mlete lešnike oz. nusfulle (Hofer).

      Vse skupaj dobro premešamo in vlijemo v pekač ( iz te mase sem naredila 8 srčkov – 1 silikonski pekač Lidl ). V maso lahko dodamo še koščke čokolade, čokoladni namaz ali poljubno sveže ali zamrznjeno sadje. Tokrat sem dodala Lidl zamrznjeno tropsko sadje, ki vsebuje kokos, mango, gozdne sadeže,..

      sadjemafin

      Pečemo na 180 stopinj cca. 40 minut.

      Video priprave mafinov si lahko ogledate tudi v arhivu oddaj Dobro jutro: KLIK

Komentarji

comments

Comments are closed.