-
- SESTAVINE:
listnato testo (cca250g)
1 l mleka
4 jajc
16 dag sladkorja
60g vanilijevih beljakovin (Olimp whey complex – PROTEINI.SI )
malo ruma
čajno žličko limone
1 tretjina vanilijevega stroka
0,5 l sladke smetane
PRIPRAVA:
Listnato testo razvaljamo čez celotno površino pekača – širina testa mora biti 1-2 cm širša od modela saj se med peko skrči. (med 2 in 5 mm debeline). Pečemo do zlato rumene barve pri temperaturi 200°C. Pred peko OBVEZNO ”prešpikaj” testo. Od 1 l mleka odvzemi 1 dcl hladnega mleka in vanj vmešaj sladkor, vanilij sladkor, 4 rumenjake, rum in moko. Beljake stepeš v sneg. Med stepanjem dodaj limonin sok. V ostanek mleka dodaj vanilijo in zavreš, vanj zakuhaš maso in mešaš dokler ne zavre. Nato to maso odstavi in počasi vmešaj še sneg iz beljakov, dobro premešaj in pusti da zavre. Zraven dobro mešaj, da se ti ne prismodi. Še vročo maso polij po enem sloju listnatega testa in pusti, da se vse skupaj dobro ohladi. Ohlajeno premaži še s stepeno sladko smetano in pokrij z drugo plastjo listnatega testa, ki smo ga predhodno narezali na željeno obliko. Vse skupaj še potresi s sladkorjem v prahu in dober tek.
NASVET:
– Predno dodaš maso v mleko, odstrani vanilijin strok
– Vanilijo zarežemo po dolgem, postrgamo semena in skupaj s strokom dodamo v mleko
Več o MasterChef kuhinji BLAŽSLOVO
- SESTAVINE:
POLETNA IZI KUHA/PEKA/PIJAČA s KOTANYI
Poletna izi srečna kuha/peka...