Bavete s tuno, koruzo in šparglji

    • Sestavine:

      bavete (Eurospin ali Barila)

      šparglji

      koruza (ena majhna konzerva)

      1 velika tuna ali 2 majhni (predlagam Riomare ali Spar bela tuna v olivnem olju)

      1 mini šarlotka sesekljana (ali mlada čebula)

      2 stroka sesekljana česna (ali malo že nasesekljanega zamrznjenega Eurospin česna)

      smetana za kuhanje ali kokosovo mleko-smetana

      olivno olje (jaz imam vedno doma kakšnega pekočega s feferoni in tartufovega za prelit testenine pred postrežbo)

      bavete s tuno koruzo in šparglji

      Priprava:

      Na malo olivnega olja popražimo sesekljan česen – samo da zadiši in mu nato dodamo šparglje za 2 minutki in nato še tuno in koruzo. Premešamo in prelijemo s smetano za kuhanje ali kokosovim mlekom, dodamo riban parmezan, sol in poper. Premešamo in vse skupaj podušimo v enakomerno omakco s tuno. Ne kuhamo dolgo- le nekaj minutk, da se šparglji ne razkuhajo! Med tem smo že skuhali bavete, ki jih odcedimo prelijemo z olivnim oljem (lahko z okusom) in zmešamo z omakco. Postrežemo v roku 10 minut od začetka kuhe s sveže ribanim parmezanom.

      Pa dober hitri tek želim*

Komentarji

comments

Comments are closed.