FILAN PIŠČANEC PO NAŠE

Sharing is caring!

Sestavine in postopek dela: 

Piščanca očistimo in umijemo, nato ga posolimo, povegetamo, popopramo in malo posujemo s papriko za barvo ter pod kožo mu potisnemo maslo (lahko tudi zeliščno,..) nato pripravimo mešanico-maso za nadev-filo: 

Kruh narežemo na kocke (predlagam žemlje, če nimate starega posušenega kruha). Najboljše je da je različen kruh, ki ostaja čez teden: narežete ga na kocke in ga posušite in nato ga uporabite za filo-nadev ali kruhove cmoke. Nato dodamo mleko in začimbe: vegeto, malo česna, peteršilj, nato še popraženo čebulo. Na koncu dodamo še jajce, da se sestavine med seboj povežejo. Posebej popražimodrobovino – jetrca s čebulo, ki jih zmiksamo ter dodamo v filo.

Nafilamo-nadevamo piščanca in z zobotrebci zapremo odprtino. Pečemo okoli 2 uri na 180-200 stopinj (odvisno od pečice).
P.S. Če vam ostane kaj mase za filo, lahko skuhate cmoke ali pa daste proti koncu pečt kar zraven piščanca v pečico – kot je na sliki.

Zraven predlagam mešano zelenjavo popečeno na žaru ali v pečici z krompirjem – http://www.srecna.si/index.php/glavne-jedi/zelenjavne-jedi/55-srecni-recepti/glavne-jedi/zelenjavne-jedi/97-krompir-z-zelenjavo-iz-pecice

Ko postrežemo dodamo filo v koščkih na krožnik, delno prekrijemo z zelenjavo in prelijemo z omako (zmešamo: kisla smetana, česen-mleta italjanska zelišča, malo majoneze ali philadelphie in omaka od piščanca).

Začinite lahko tudi po svoje (te začimbe so osnovne in so tradicija v naši naši družini;))*

tamara 111011 006

Enkratna jed za praznike, nedeljska familijarna kosila,… Hitra priprava, ostalo vse naredi pečica in mi imamo medtem čas za druženje 😉 

Pa dober tek*

Komentarji

comments

Sharing is caring!

Comments are closed.