MasterChef #TBONE #ŽAR #BIFTEK #RAMSTEAK #BURGER

Na tekmovanju MasterChef sem se najbolj veselila priprave mesa, ampak ker ga nisem dočakala sem spremljala svoje sotekmovalce na ekranu kako so ga pripravljali. Mož mi je zraven naročal katerega mu naj pripravim naslednji dan ;)) Za dober T-bone menim, da je potrebno poznati kakšnega mesarja 😉 Ker v Ljubljani nimam “svoje” mesnice po navadi kupim raje kakšen ramsteak ali biftek-pljučno posebej, ker je tako lažje in hitreje narediti okusno in mehko meso. Prav tako z možem obožujeva dobre burgerje, ki seveda ne smejo biti kot pleskavice. Za dober burger po navadi kupim domače meso mlade govedine od znanih kmetov iz okolice in ga sama zmeljem in začinim. Zato vam podam nekaj svojih nasvetov oz. receptov za osnovno peko “govedine” doma ali na žaru:

KOTLET/T-BONE in BURGER za ŽAR

RAMSTEAK/BIFTEK marinada, peka 

Če pa si želite vse skupaj narediti na bolj “višji” kulinarični ravni “mi bi rekli po Masterchefovsko”, pa vam predlagam, da delate po receptih mojih sotekmovalcev. Jaz sem bila najbolj navdušena nad kombinacijo T-bone steaka naše Karmen, ki ga je naredila s kavo ali pa T-bone od Doriana, ki ga je naredil v spremstvu jagodnega pireja in seveda našega Sašota, ki je mojem mnenju poleg Amirja naj kreator testenin in tokrat je dokazal, da tudi meso zanj ni noben problem, kajti naredil je Florentinski steak by Sašo 🙂

burger

Burgerje, ki so jih naredili sotekmovalci v skupinah, pa bi tudi jaz z veseljem zmazala, pa vi? 😉 MODRA SKUPINA S PIŠČANČJIM BURGERJEM in RDEČA SKUPINA Z RED BURGERJEM . Meni naj burger je goveji iz našega domačega žara, polnjen s sirom in začinjen s semeni, začimbami in gorčico v spremstvu zelenjave iz žara ter moje Fortuna omakce 😉 Link za recept je zgoraj.

Želim vam njami teden še naprej, danes pa spet gledamo #MasterChefSLO na #POPTV od 20h. Jutri pa spet vse skupaj  pokomentiramo na srečni 😉

* Med mojimi testi-recenzijami hrane, pa najdete tudi nekaj ocen za dobre in manj dobre burgerje v Ljubljani: http://goo.gl/kX9ED4

Komentarji

comments

Comments are closed.