MasterChef #slovo9 #Robi

Robi, žal si tokrat prišel na vrsto za odhod tudi ti 🙁 Vem, da si si želel ostati dlje, ampak tudi doma je fajn kajne?

1. Kaj si naredil najprej, ko si prišel domov?

Šel sem na nekonvencionalno, neposeljeno gozdno območje Pohorja, kjer sem daleč stran od kakršnekoli sledi civilizacije kričal od jeze in razočaranja, dokler se moje glasilke niso vdale. Nato sem se vrnil domov in naredil vse možne različice kremšnit.

2. Pogrešaš kaj iz MC ? Kaj ti je ostalo najbolj v spominu (slabo in dobro)?

Pogrešam super ljudi. Najbolj mi je ostal v spominu vedno prisoten Dorianov šov med snemanji, še posebej oponašanje diktatorjev s pomočjo plastičnega ovoja cigaretne škatlice.

Za koga in kaj najraje kuhaš in ali kaj pogrešaš komentarje sodnikov zdaj ko si doma ? 😉

Najraje kuham za svojo punco in tudi družino, v zadnjem času največ tajske, vietnamske in podobne jedi. Ne pogrešam, saj je že mama zelo stroga.

3. Tvoj naj krožnik na Mc-ju in zakaj?

Pečena postrv s čemaževim rižem in kokosovo omako je moj najboljši krožnik. Ker je to edini krožnik, ki je presenetil še mene. Ko sem poskusil to jed, nisem mogel verjet, kako lepo mi je uspela.

robifood

4. Se ti zdi prav, da si najprej zmagal in kasneje moral domov ali bi moral izpasti kdo drug?

Da sem prej zmagal, nima večjega pomena glede vprašanja, ali sem si zaslužil iti domov ali ne. Mislim pa, da bi na podlagi izločitvenega testa moral ostat v Masterchef kuhinji.

5. Ti je kaj žal da si ali nisi naredil na tekmovanju in kako bi to popravil, če bi lahko?

Žal mi je, da se nisem že pred tekmovanjem posvečal prezentaciji krožnikov. Na tekmovanju nisem in nisem dobil občutka, čeprav so bili moji krožniki vedno lepši. Mislim pa, da imam zdaj, po izpadu, precej boljši občutek, je pa zame vsega že konec.

6. Jaz obžujem curry na 101 način in vem da tudi ti, saj so te sodniki celo razglasili za curry persono ;)) A mi izdaš en izi svoj curry recept, da ga lahko srečni bralci sprobamo?

Receptov za curry je ogromno. Ena dobra ideja za neznačilno curry jed je ta: italijansko jed, kjer kraljuje jajčevec  (parmigiana) lahko preoblikujemo v indijsko poslastico. Jajčevce pripravimo na enak način, namesto paradižnikove omake pa naredimo gost curry, mozzarelo in prmezan pa seveda odstranimo.  Na suho prepražimo začimbe, jih stremo, čebula, česen, čili,…  Zraven jogurt z meto in limono. Ni ravno obilna glavna jed, je pa njam.

7. Imaš kakšne kulinarične cilje-želje?

Polno jih mam, v slaščičarstvu in gostinstvu.

8. Kje se vidiš čez 10 let v kulinariki ali v zdravstvu-medicini?

Čez 10 let se vidim v kulinariki, verjetno pa bom imel prste vmes tudi v medicini.

Hvala ti Robi za te odgovore. Želim ti vso srečo pri svoji strasti do kuhanja in seveda, da končaš medicino, narediš specializacijo, da bomo imeli potem kakšne veze pri vsaj enem dohtarju ;))) 

Več o MasterChef tekmovalcih – mojih prijateljih: BLOG BY ME

#OKUSNOJE #ROBI  #RECEPTI

Komentarji

comments

Comments are closed.