Kot sem že omenila sem na “bolniškem nosečniškem ležanju”. Ker me trebuh nenehno boli (popadki, nizka posteljca) je nevarno za otroka v trebuščku, da bi sama delala karkoli, razen da iz kavča “dirigiram” možu kako naj pripravi kosilo. Moj mož do zdaj nikoli ni “potreboval” kuhati, zato tudi ni vešč pri tem oz. sploh ne zna skuhati ničesar 😉 Zdaj pa se je v roku 2 tednov naučil že kar nekaj stvari in lahko rečem, da mu zelo uspeva. Zato sem za vas priredila nakupovalni seznam sestavin in recepte za hitre in enostavne jedi. Drage dame, ki niste najbolj vešče v kuhinji ali pa le nimate časa zato ali pa si moški želite presenetili svoje dame z domačim kosilom ali večerjo, z mojimi nasveti vam bo to lažje uspelo. Verjemite, če zmore moj mož, zmorete tudi vi! 😉
Prva jed, ki jo lahko pripravite na več načinov je “otroško” obarvana: pire, špinača , hrenovka in jajce. Najlažje je da kupite kar npr. v Hoferju, kjer vam lahko povem, da je okus dober, ne bomo pa se ukvarjali z “konzervansi,..”: pire krompir v “prahu”, zamrznjeno kremno špinačo in hrenovke. Špinača se samo na počasnem ognju greje in meša, dodate malo smetane za kuhanje ali vode, da se ne prime na posodo in že je pripravljena. Za pire pa potrebujete le vročo vodo in malo hladnega mleka ter žlico masla, ščepec soli ter dobro premešate z “kosmiči” pireja iz vrečke. Hrenovko samo malo napikate z konico noža oz. prerežete, naredite majhne zareze. Nato jo spečete na olivnem olju, da je lepo zapečena ali pa jo kar skuhate v vreli vodi. Moj mož pa žal ni imel tako zelo enostavne naloge, ampak je špinačo skuhal iz zamrznjenih listov zelenjave v kockah (Eurospin, Bofrost,..), pire iz krompirja in zraven je spekel še piščančjo hrenovko s sirom ter jajce na oko. Več: https://www.srecna.siindex.php/glavne-jedi/zelenjavne-jedi/55-srecni-recepti/glavne-jedi/zelenjavne-jedi/98-pasirana-spinaca-in-zelenjavni-pire
Za še več hitrih, enostavnih idej, nasvetov in receptov pa spremljajte mojo “step by step šolo” kuhanja za moža še naprej 😉 Pa dober tek***