VRTEC JE ZAKON – uvajanje, nakup oblačil

Večkrat ste me mamice vprašale kako je bilo, ko smo našo malo “razvajenko” Taro peljali prvič v vrtec,….zato pišem ta blog.

Jaz imam zelo slabe spomine na moj vrtec, ker sem skozi jokala in sem si želela domov, zato sem vedno rekla, da bodo moji otroci čim dlje doma in kasneje bodo hodili v “privat” vrtec, kjer ne bodo “številke”,… Žal oz. k sreči – pa saj veste kako gre “zarečenega kruha,..”… smo Taro vpisali kar v “navadni” vrtec, kajti so privat “predragi” in po drugi strani niti ne nudijo take “dodane vrednosti”, da bi morali dajati toliko denarja na mesec za podobno stvar,… Naša Tari je zelo družaben otrok, zato smo jo vpisali že z 2 letoma. Rok poroda z novorojenko Isabello pa sem imela prav na prvi dan vrtca 1. september, zato smo bili pripravljeni, da bo Tara želela ostati doma,..a nas je presenetila, kajti ljub temu, da je imela novo sestrco doma si je želela v vrtec. Uživala je že z prvim dnem in že prvi dan jo je mož pustil za nekaj urc samo,… Tako da je bilo naše uvajanje zelo kratko. Prvi teden je bila tam le do “spanja”. Mož je bil z njo le nekaj minut max. 1 uro in kasneje je že kar rekla v garderobi ati papa,.. Tako da vam ne znam povedati oz. svetovati kaj naredit, če otrok noče v vrtec, ker je tokrat sreča bila na naši strani 🙂 Imeli smo le problem s spanjem, ki pa so ga zlate vzgojiteljice lepo rešile. Postopno so jo pripravile, da je tudi ona počivala, tako kot drugi otroci in kasneje je tudi zaspala 🙂 Žal pa s spanjem imamo “problem” tudi doma, kajti ona “nikoli” ni zaspana, ampak o tem drugič 😉

Tokrat vam namenim nekaj “ugodnih” nasvetov glede oblačilc za v vrtec, za katere ste me spraševale, ko ste videle kakšno slikco od naše male “afne” 😉 Zanimalo vas je kje kupujem in kakšne so cene,.. Jaz namreč ne kupujem dragih stvari za doma in za v vrtec, ampak si pa želim, da ima kljub temu lepa, udobna in kvalitetna oblačila,…

vrtec tara september

Prav tako si želim, da ločimo domača oblačila od tistih, ki so za v vrtec, da se navadi že zdaj teh stvari (šola, služba-temu primerna oblačila, dom-trenerke,..). Zato sem iskala za v vrtec oblačila, ki so nekaj med trenerko in eleganco oz. lepšimi stvarmi. Prav tako sem kupovala stvari tako premišljeno, da večina oblačil paše med seboj in k istim čevljem, kajti bi sicer potrebovali več jaken ali čevljev,… Zato vam vsem priporočam kot ex stilistka, da si naredite spisek kaj potrebuje vaš otrok za neko sezono in kupujete z neko “rdečo” nitjopodobne barve ali barve, ki se ujemajo ali vsaj podoben stil,.. Tako da kupite visoke in nizke čevlje in dežno in toplo jakno, lahko še kakšnoprehodno vetrovko, ki je lahko tudi krojena tako, da jo lahko oblečete nad trenerko, jeans ali oblekco,..

vrtec jakne

Te stvari sem v večini dobila v Leclerku (dežni plašček, plišasto toplo jakno z kapuco,..). V Leclerku najdete tudi vredu čevlje in kompletke za vsak dan,.. Ogromno stvari dokupim v HM-u (bodyi, legice, nogavice, majice, jopice,..), včasih tudi v C&A in včasih tudi najdem kakšno stvar v Kiku (sploh nogavice, Disney, Minnie miške,..). V prej naštetih trgovinah so resnično ugodne stvari in v večini tudi kvalitetne. Ker pa imam rada Disnijeve stvari pa mnogo krat zaidem tudi v Sport direkt, kjer imajo ugodne stvari od Disneya in drugih “risanih” junakov,.. Prav tako pa kupim ogromno stvari online – na netu. Največ kupim na Nextu, ker je kvalitetno in cenovno “ugodno” oz. so cene sprejemljive in dobiš na dom v roku 3 dni http://si.nextdirect.com/sl/.

vrtec animal

Preko “ugodnejšega t.i. kitajskega” spleta pa kupujem, kadar imamo čas čakat na stvari, ker je možno da dobiš nakup komaj čez 2 meseca. Najugodnejše strani za nakup so aliexpress, ki je poceni, ampak morate vedeti da je ogromno krat pač malo denarja-malo muzike, ker je kvaliteta in izdelava Kitajska (barve, številke, šivi,..): http://activities.aliexpress.com/kid_chanel.php , dhgate je podobno kot aliexpress, ampak imajo včasih katere stvari ceneje ali pa malo drugačne,..:http://www.dhgate.com/wholesale+baby+clothes.html#hp1403-lc-4-0 , ebay UK, ki je hitrejši pri pošiljanju, ampak malo dražji: http://www.ebay.co.uk ali ebay: http://www.ebay.com . Malo boljše stvari po kvaliteti in hitrejša dostava pa je na Amazonu Nemčija ali Anglija ali ZDA, ki pa v večini ne pošiljajo v Evropo-Slo,..http://www.amazon.de , http://www.amazon.com . Glede teh stvari iz Kitajske vam povem še to, da so nekatere stvari zelo lepe in kvalitetne, ampak pač moraš imeti srečo ali kupit malo dražje,.. Po drugi strani pa otrok tako hitro preraste stvari, da je za tista “2 meseca” nošenja vsaka stvar kupljena poceni zadovoljiva. Moram pa vam povedati tudi, da sem zelo zadovoljna s stvarmi, ki sem jih kupila v Lidlu in Hoferju, kajti so v večini Evropskega porekla in zelo kvalitetne – sploh Disneyeve in Lonely tunes, znane Eu znamke za perilo, smučarske komplete,..

tara zima 14

Tako da ni za zanemarit akcij v različnih trgovinah, kjer smo včasih imeli mnenje, da se ne more kupovat oblačil, če se tam kupuje hrana,.. 😉 Časi se spreminjajo in potrebno je izkoristiti vse možne vire, da dobimo čimugodnejše in ob enem kvalitetne stvari na vseh področjih kajne? 

Upam, da sem vam kaj pomagala glede oblačil za v vrtec. Naslednjič vam podam še kakšne rešitve za bolj fensi stvari 😉

SREČNO V VRTCU VSEM MAJHNIM NADOBUDNEŽEM **** <3

Komentarji

comments

Comments are closed.