Kulinarika

14. 3. 2016

SOLATA IZ DOMAČEGA VRTA JE LAHKO ZELO NEVARNA ZA NOSEČKE

Včeraj sem dala kri za test za toksoplazmozo. Seveda je to že drugič v tej nosečnosti in prav tako je bilo tudi že v prvi nosečnosti. Zato me je zanimalo kaj več o tej možni okužbi. Doma namreč nimamo mačk, ampak včasih pa le pridemo v stik z njimi. Zato sem si o tem prebrala več na netu, ampak povsod sem opazila le opozorila na nepečeno meso ali pa na iztrebke domačih muc v njihovem WC-ju,… Včeraj pa izvedela glede te bolezni eno zanimivo stvar. Toksoplazmozo namreč prenašajo mačke kar […]
14. 3. 2016

ZDRAVA OLJA V NOSEČNOSTI

Olivno – oljčno olje je eno najbolj zdravih in priljubljenih olj v kuhinji, kajti ga gospodinje lahko uporabljamo vsepovsod: solate, testenine, pečenje, cvrenje, gurmanske pojedine iz mesa, zelenjave in rib,..  Ni pa le to, da ima olivno olje dober okus, ampak ima tudi zdravilne učinke. V nosečnosti lahko olivno olje uporabljamo za mazanje trebuščka in telesa, saj ima zelo dober učinek ini preprečujenastajanje strij na koži. Urška Pavčnik, avtorica knjižne uspešnice Zdrava prehrana za nosečke, nam je pomagala pri raziskovanju zdravih sestavin v olivnem olju: »Oljka že vrsto stoletij velja […]
14. 3. 2016

ŠPARGLJI V NOSEČNOSTI

Urška Pavčnik avtorica knjige Healthy preggy o zdravi prehrani v nosečnosti, nam je v knjigi lepo opisala kaj je dobro jesti v nosečnosti in v kakšnih količinah, da bomo zdrave nosečke. Tudi šparglji so tudi ena izmed sestavin, ki jo priporoča.   Vsi pravijo nosečnost ni bolezen in zato lahko jemo vse! Ja že, s tem se strinjam tudi sama, ampak so vseeno določene sestavine, katerih se je dobro izogibat in nekatere, ki jih je dobro zaužiti več iz določenih razlogov. Med temi so tudi šparglji, kajti vsebujejo veliko vitaminov, folne […]

Prijavite se na e-novičke!