Recepti

25. 3. 2016

SREČEN ČEBELJI PIK

 Potrebujemo: pecivo ali kolač ali biskvit (predlagam marmorni kolač cca. 500g ) 30 ml rum 1 x kompot (mešano sadje, jagode, višnje,..) med (po okusu) mleti lešniki (100-200g po okusu) 1 x vanilijev ali čokoladen puding (lahko tudi oba in naredimo dvobarvni čebelji pik) 1/2 l mleka za puding 3žlice rjavega sladkorja za puding 50g oz. 2-3 žlice stepene smetane 1 čokolado s kostanjevim medom Medena kraljica Priprava: Nadrobimo biskvit in mu dodamo med, lešnike, malo ruma in soka od kompota, da dobimo maso, ki jo  lahko potlačimo na dno […]
25. 3. 2016

JOGURTOVO PECIVO Z JAGODAMI IN KOKOSOM NA IZI

1 lonček = 1 jogurtov lonček 200ml Recept je za velik pekač, ki je bil zraven pečice.  POTREBUJEMO: 6 jajc, 2 vanilijeva sladkorja, 1 lonček rjavega sladkorja (lahko tudi med ali javorjev sirup), 600ml (3 po 200ml ali 4 po 150ml) jogurta (predlagam kokosove) 1 lonček olja (predlagam kokosovo), 2 pecilna, 6 lončkov moke (lahko tudi pirino) 1 lonček kokosove moke po želji dodamo malo kokosovega likerja (Malibu,..) sadje (tokrat so domače jagode, lahko pa uporabite vso sadje, lahko tudi iz kompota ali zamrznjeno,..) PRIPRAVA in PEKA:  Najprej zmiksamo sladkor, […]
25. 3. 2016

PALAČINKE 1,2,3

Jaz sem vedno tista, ki sem delala maso za palačinke, mož pa jih je potem spekel. Zato sem napisala enostaven recept za njami palačinke, ki jih zna pripraviti v celoti tudi sam 🙂 POTREBUJEMO: 1 LONČEK z merico ( 300 ml je za cca. 7-10 palačink ) 1 lonček moke (navadne ali pirine) 1 lonček mleka 1 jajce 1/4 lončka radenske ali piva 1 žličko pecilnega praška 1 vanilijev sladkor 1 žlica navadnega ali kokosovega olja PRIPRAVA: Vse sestavine damo v posodo in jih z metlico od paličnega mešalnika premešamo. […]
25. 3. 2016

TORTA ANGELICA by TADEJA

  Tadeja Vomer je zmagala na natečaju za velikonočni recept s torto Angelica. Nagrada je srečno razvajanje v Perfect Body salonu v Mariboru. Recept za tortico pa je v spodnjih vrsticah:   TORTA ANGELICA Potrebujemo: – 150 g + 400 – 500 g moke – 15 -20 g kvasa – 3 rumenjaki – 12 – 15 dag masla – 3 – 4 žlice sladkorja – mleko po potrebi – limonina lupinica – rum – sol – marmelada za premaz Postopek za prvo testo: Uporabimo 150 g takšne moke, ki jo […]
25. 3. 2016

ČOKO-VANILIJEVE POSTNE KROGLICE

 POTREBUJEMO: 150ml mleka (manj mastno, mandljevo,..) 100g temne čokolade s vsaj 70% kakava 100g oz. 5 meric ORIFLAME balance vanilijev shake 1/2dcl mletih oreščkov – orehov, lešnikov ali mandljev Za posip: goji jagode, mleti oreščki, ribana lupina pomaranče, presni kakav, kokos,.. PRIPRAVA:  V kozico damo mleko in nalomljeno čokolado. Vse skupaj grejemo tako dolgo, da je zmes enakomerna. Ohladimo in dodamo mlete oreščke in vanilijev shake. Premešamo in damo v hladilnik za vsaj pol ure, da se vredu ohladi in da iz mase lahko delamo lepe kroglice, ki jih povaljamo […]
25. 3. 2016

POLPRESNI CAKEPOPSI

Sestavine: keksi z čokolado (lahko tudi oreo,..) mleti lešniki (lahko tudi kakšni drugi oreščki) 1-3 žlice kokosovega olja v trdi obliki dateljni (lahko tudi kakšno drugo suho sadje) žlica vode – po potrebi žlica kakava – po potrebi ali okusu Za okras barvne rozine, ki jih prej namočimo v rum ali vodo. Priprava: Najprej zmeljemo dateljne v pasto in jim dodamo mlete oreščke, kekse in nato še ostale sestavine in vredu premešamo z multipraktikom. Maso lahko spreminjamo poljubno (dodajamo sestavine,..). Kroglice oblikujemo s pomočjo kokosove moke. V njih zapičimo palčke, […]
25. 3. 2016

POLPRESNA SLADICA S SLIVAMI in MANDLJI

1 PLAST 1x keksi, piškoti (tokrat sem imela Grancereale) malo mleka (priporočam mandljevo) 1 x paket suhih sliv 2 žlici kakava mleti mandlji ( cca. 5 žlic ) Zmeljemo kekse s kakavom (jaz jih ne zmeljem popolnoma, ker mi je všeč, da so vmes še kakšni delčki, ki zahrustljajo v ustih ;)) Nato posebej zmeljemo še slive, ki jim dolijemo malo mleka, da se lažje preobrazijo v pasto, kateri dodamo že v naprej mlete kekse in mlete mandlje in skupaj zmiksamo ter premešamo v lepo maso (če je pretrda in […]
25. 3. 2016

POLPRESNA ČOKOLADNA SLADICA

Sestavine: Uporabimo lahko vso suho sadje, oreščke, kokosovo maslo, vodo ali mleko, kekse, rum v primeru, da ne bodo jedli otroci,.. 1 x dateljni brez koščic Hofer 1 x cokiji ali keksi, ki jih imate doma odprte 1 x mešano suho sadje 1 x mleti lešniki, orehi, mandlji 1 x žlica ali dve kokosovega masla ali olja v trdem stanju 1 x voda-mleko (po okusu in potrebi) 1 x velika žlica ali dve kakava v prahu 1 x rum 1 x mešane rozine, brusnice Priprava: Najprej namočimo brusnice in rozine […]
25. 3. 2016

HAPPY CHOCO CARAMEL CHEESECAKE

Moj mož je srečen, če ima dobro papico pred sabo….najraje pa ima moje cheesecakeee. Ker sem naredila že 1000 različnih, sem tokrat naredila enega, ki je počistil naš hladilnik in možek je rekel, da je presegel njegova pričakovanja 😉 #reciklaža #cheesecake #srecenmozek #srecnazena #ljubezengreskoziželodec SESTAVINE: Za keksno dno potrebujete: kekse-kukije 3-4 velike žlice masla (cca.100g) žlico linolade/nutele   Za nadev potrebujete: 1x stracitela kremni jogurt Cremoso Lidl 3 x softcheese namaze sladko smetano čokoladice Milka tofee kokosova fila čokolada Hofer linolada ali kakšen drug čoko namaz   Za preliv potrebujete: […]
25. 3. 2016

PO/PRAZNIČNA CHEESECAKE GRMADA ALI CAKEPOPSI

Kot veste jaz vedno ponavljam, da se hrana ne meče vstran! Zato lahko vse “ostanke” peciv, ki jih napečemo in dobimo med prazniki “recikliramo” oz. preoblikujemo. Mi smo na Božično jutro jedli topel domač šarkelj (recept: http://srecna.si/index.php/sladice/torte-biskviti-pecivo/65-srecni-recepti/sladice/torte-biskviti-pecivo/390-bozicni-sarkelj), ki pa meni osebno kasneje več ni tako všeč, ker se prične malo drobit,.. Zato sem ga skupaj z nekaj keksi, rolado in ostanki kolača zmečkala v posodo, dodala mlete lešnike in kokos, sladko smetano, rum, namočene rozine in brusnice, in premesila v nenkakšno grmado. Nato sem dodala še kislo smetano in sirni namaz […]