Recepti

18. 4. 2016

Testenine carbonara na 101 način #izi

Moj mož je lahko velik kritik in gurman. Ko pa je lačen pa si vedno zaželi kakšne pašte na hitro. Zato mu jo jaz pripravim v max. 10 minutah kot carbonaro ali aglio olio. To sta njegovi top izbiri. Ker pa ne moremo vedno jesti isto, pa vedno dodam kaj novega (začimbe, zelišča, meso, zelenjavo,).. Na slikci se vidi kako je moj možek vesel, ko dobi predse grmado testenin in zraven deci dobrega vinčka – to je po štajersko namesto solate ;)))) POTREBUJETE: Torej osnova dobre na izi in hitro pripravljene […]
10. 4. 2016

JAJCA S ŠPARGLJI

Jajca lahko naredimo na 101 način. Tokrat smo zraven vmešali navadne ali divje šparglje, kuhano velikonočno šunko, slanino, panceto in pršut. Nekaj idej: 1. Vmešana jajca + jajca na oko s šparglji: Popečemo šunko ali mesnato slanino, nato dodamo za 2 minuti še narezane šparglje ter jajca, ki jih premešamo. Ko zakrknejo naredimo 4 luknje in dodamo 4 jajca. Malo pokrijemo s pokrovko in počasi pečemo, da se jajce enakomerno speče. Nato dodamo še riban sir in postrežemo. 2. Jajca na oko s pršutom, šparglji in sirom je ena najbolj […]
2. 4. 2016

NJAMI SVEŽFEST RIŽOTKA #Mercator #Maximarket #Svežfest #paprike #feferoni

Za njami rižoto potrebujemo dober riž in sestavine, ki jih imamo radi. Tokrat sem naredila rižoto iz mešanice 3 vrst riža (ječmen, pira in riž), ki se resnično ne razkuha, kljub temu, da se na degustaciji deli rižota tudi 2 uri ali več,.. Bravo #zlatopolje !Ker sem to rižotko delala v Maximarketu na Mercatorjevem Svežfestu za papriko, sem poleg riža uporabila vse različne paprike (rdeča, rumena, zelena, vijolična, oranžna,..) in feferone, čilije (pekoče in sladke). SESTAVINE: riž panceta, pršut čebula česen feferoni paprike vino jušna osnova smetana za kuhanje parmezan […]
2. 4. 2016

ZLATI VELIKONOČNI NJOKI #velikanoč #zlato #palmieri

Ta vikend smo nakupovali v Mercatorju, da podpremo naše skakalce. Če še niste vedeli ima Mercator tudi svojo znamko sestavin, ki so resnično okusne, kvalitetne in tudi cenovno ugodnejše. Zato smo tokrat izbirali med temi proizvodi tudi mi. Naši gospodičnici obožujeta njihove sveže minute njoke, zraven smo kupili še sir, smetano za kuhanje in puranja prsa, ki so primerna hrana tudi za športnike. Namesto puranjega mesa lahko izberete tudi piščančje, ribje (tuna ali losos) ali pa velikonočno šunko in delate po istem enostavnem receptu kot sem naredila jaz. SESTAVINE: 1 […]
1. 4. 2016

Gregorjeva zaljubljena polenta #jenko #oljčnooljelimona

POTREBUJEMO: 200ml polente 600ml jušne osnove (lahko voda+kocka) 1 trikotnik topljiv sir Oljčno olje Jenko limona 1 Piščančja prsa brez kosti Oljčno olje Jenko pol čebule 1 strok česna barvna paprika 1 majhen kos ingverja češnjeve paradižničke ali na kose narezan paradižnik kakšno zelenjavo, ki jo imate doma (jaz sem dodala iz zmrzovalnik bučke,..) drobnjak sol in poper z limonsko travo kajenski poper 1 žlica kisle smetane sladka smetana PRIPRAVA: Polento skuhamo v jušni osnovi in na koncu dodamo topljiv sir (lahko maslo, parmezan,..), po okusu solimo in prelijemo v […]
25. 3. 2016

SVEŽFESTNA ČEBULNA PITA

Tokrat sem naredila pito iz listnatega testa. Ker pa so jo obiskovalci na degustaciji Svežfesta v Maxiju Mercator tako zelo hvalili, delim recept še z vami 🙂 Potrebujete: 1. Meso v marinadi: koščke piščančjih bedr ali svinjske trakce gorčica gorčična semena začimbi Italian in/ali smokey rub Kotanyi svež drobnjak olivno olje sol kajenski poper rdeča, bela čebula nekaj strokov celega česna (lahko z olupki, če je dimljen,..) lahko dodaste tudi kakšno drugo zelenjavo npr. papriko Priprava mesa je enostavna. V marinadi (vse naštete sestavine zmešamo in premažemo po mesnih koščkih, […]
25. 3. 2016

PIZZA HUT S POLNJENIM ROBOM

Ta recept je za 3 manjše okrogle pizze premera 20 cm ali pa za velik pekač, ki je v pečici. Sestavine: 330 ml tople vode 32 g mleka v prahu žlica soli 500 g moke 1 žlica sladkorja 1 zavoj suhega kvasa 2 žlici rastlinskega olja Priprava: Najprej damo v posodo kvas, sladkor, sol, mleko v prahu in vodo ter z metlico dobro premešamo. Pustimo nekaj minut in med tem pripravimo v drugi veliki posodi moko in nato vse skupaj zmešamo. Jaz sem dala kar v mešalnik z metlicami za […]
25. 3. 2016

PIRINI SRČKI ali DARILO

Pirini srčki so hitro pripravljeni “zdravi” kruhki iz pirine moke in to brez kvasa. Naredimo jih v slabih 5 minutah (ostalo pa naredi pečica ;)) TO ZMORE VSAK! Za 8 mufinov oz. srčkov POTREBUJEMO: *300 g navadne pirine moke *1/2 vrečke pecilnega praška ali žlico sode bikarbone *3 dcl radenske *1 žlica olivnega olja (lahko tudi kakšnega drugega ali celo z aromo tartufov,…) *sol in vam ljube začimbe (lahko tudi kakšna mleta semena, praženo čebulo ali sveže narezane šparglje, olive, kapre,..) PRIPRAVA: Vseh 5 osnovnih sestavin damo v posodo in […]
25. 3. 2016

PIRIN KRUH S ŠPARGLJI IN ŠUNKO

 Sestavine:400 x g PIRINE navadne moke 100 x g PIRINE polnozrnate moke 2 x čajna žlica soda bikarbona ali 2 x čajna žlička pecilnega praška Kotanyi (lahko tudi vinski kamen Kotanyi) 500 x ml mineralne vode ali pa kombinacija 200 ml mineralne vode in 300ml tekočega navadnega jogurta (lahko light ali polnomastnega) 1 x jedilna žlica olivno olje za premaz (aroma s tartufi je top kombinacija in ga uporabimo tudi kot premaz pred pečenjem) Šunka AVE , šparglji Navodila za pripravo:  Zmešamo moko, ki ji dodamo pecilni prašek in sodo […]
25. 3. 2016

POMURSKO SREČEN KRUH #pogača #pomurje #slofest #mercator #maxi

Zakaj pomurski? Ker sem ga naredila s Prekmursko sušeno šunko in ocvirki. Zakaj srečen? Ker je narejen na izi, na hitro, brez kvasa, s pirino moko in posledično smo potem gospodinje-mame srečnejše 🙂 POTREBUJEMO: 500g pirine navadne moke 500ml radenske kakšno žlico ali dve kisle smetane žlico olivnega olja 1 pecilni (lahko tudi vinski kamen ali sodo bikarbono) ocvirke sušene in prekajene mesnine Kodila Murska Sobota Silikonski pekač ali peki papir PRIPRAVA: Na izi v 5 minutah je kruh “zamešan”. Moka + pecilni + kisla smetana + radenska + olje […]