Recepti
25. 11. 2017
Published by srecna at 25. 11. 2017
Categories
STROČNA KREMNA JUHCA Sestavine za 6oseb: 200g čebule 150g Valfrutta fižola kuhanega v sopari 150g Valfrutta čičerike kuhane v sopari 150g korenčka 1 kos sladki krompir 3 stroke česna 150g Valfrutta graha kuhanega v sopari 600-700g tekočine (vode ali jušna osnova) sol, poper po okusu Oljčno olje Jenko (dimljeno, couve) Bučno olje Kocbek Priprava: V ponvi na hitro podušimo na koščke narezano čebulo, sladek krompir in kolobarje korenčka. Nato dodamo stroke česna, 100 g fižola, 100g čičerike ter po 2 minutah zalijemo z jušno osnovo ali vodo, ki ji dodamo zelenjavno […]
15. 10. 2017
Published by klemen at 15. 10. 2017
Categories
POTREBUJEMO: buče ( maslena, muškatna, patišon,.. ) bučke čebula česen feferon ( pekoč čili ) paprika ( rumena ) sveža zelišča ( meta, bazilika, timijan, rožmarin…) belo vino jušna osnova (lahko tudi kocka + voda) riž ( barven, divji, mešan,..) bučni cvetovi maslo kremni sir (fetaki, sirni namaz, sveži sir,..) kokosovo mleko parmezan začimbe Kotanyi PRIPRAVA: Na olivnem olju popečemo sesekljan pekoč feferon, česen, šarlotko in vejico rožmarina, ki jo naknadno odstranimo. Dodamo še na kocke narezano papriko, bučke in bučo (lahko jih prej z olupki vred pečemo z […]
2. 8. 2017
Published by srecna at 2. 8. 2017
Tudi na dopustu pečem 🙂 Obožujem hitre kolače s sadjem, kajti so lahko kot torta, lahko so kot malica, zajtrk ali sladica 😉 Tokrat mi je ostala kisla smetana in ker je bila že pred rokom, sem jo uporabila namesto jogurta. Super je, ker lahko tak kolač pripravite brez tehtanja in je enostavno za pripravo, četudi ste v kampu ali kjer nimate na razpolago vseh pripomočkov 😉 Potrebujemo: 2 jajca 1/2 lončka sladkorja 1 lonček kisle smetane (cca.2dcl) 1/2 lončka olja 1 vanilijev sladkor ščep soli 2 lončka moke 2 žlici pecilnega praška cca. 2 […]
21. 7. 2017
Published by klemen at 21. 7. 2017
Categories
SESTAVINE za enostavni SHRIMP SAGANAKI za 4 osebe: 1 x rakci cca. 1kg škampov (lahko dodate tudi zamrznjene že marinirane cele ali repke kozic, škampov, jastoga,..) 1-2 x paradižnikova omaka z zelenjavo (lahko jo naredimo sami ali kupimo že pripravljeno npr. Eurospin v steklenici paradižnik z zelenjavo) 1 x čebula (priporočam 1 bela in 1 rdeča) 1 x česen (3-5strokov) 2 dcl belega vina začimbe: bazilika, origano, sol, kajenski poper 1 x feta sir PRIPRAVA na enostaven in hitrejši način: Na olivnem olju na hitro popražimo česen in čebulo (lahko […]
6. 7. 2017
Published by srecna at 6. 7. 2017
Categories
Recept za cca. 6 oseb POTREBUJEMO: 1 pasiran paradižnik Valfrutta Pasata (450g) 1 paradižnik v koščkih Valfrutta (400g) 1 sladka rdeča in / ali rumena paprika 2 stroka česna 1/2 šalotke 1/2 olupljene sveže kumare 1 žlica balzamičnega belega kisa 1/2 dcl oljčnega olja kajenski poper / čili / kurkuma kokosovo mleko / smetana Po okusu solimo in dodamo sladkor PRIPRAVA: V blender/mikser damo česen, čebulo, kumaro, rdečo papriko in vredu zmeljemo. Nato dodamo še ostale sestavine in zmiksamo dokler ni juha popolnoma enotna. Začimbe dodajajte po okusu. Postrežemo lahko […]
6. 7. 2017
Published by srecna at 6. 7. 2017
Categories
Recept je za cca. (za 6 oseb) POTREBUJEMO: 1 čebula 2 stroka česna 1dcl oljčnega olja 1 pasiran paradižnik Valfrutta Pasata (450g) 1 paradižnik v koščkih Valfrutta (400g) 1 žlica sladkorja ščep soli – po okusu kajenski poper in čili po okusu ščep suhi origano šop sveže bazilike – samo listi 1-2 žlici kremastega feta sira ali 1dcl sladka smetana za kuhanje V poletnem času lahko dodamo še sveže paprike, bučke, melancane. Za tiste, ki si želijo več okusa lahko dodamo tudi nekaj rezin sušenega pršuta ali pancete, mleto meso […]
3. 7. 2017
Published by srecna at 3. 7. 2017
Verjetno že veste, da sem se zaljubila v tale “robotski kuhalnik”, ampak zdaj sem sigurna, da želim to deliti tudi z vami. Postala sem namreč njihova svetovalka 🙂 Thermomix ni le kuhalnik, ampak je nova dimenzija kuhanja. Ta aparat zmore skoraj vse 😉 Naša Tara Siana najraje dela zmes za res odlične tortice, ki so narejene v slabih 5minutah. Super je, ker ne potrebujemo mešati sestavin posebej/postopno, kajti vse skupaj le vstavimo v aparat, ki ima vgrajeno tudi tehtnico in nas opomni koliko česa potrebujemo, nato pa vse skupaj zelo […]
6. 6. 2017
Published by srecna at 6. 6. 2017
Categories
Danes sem na hitro spekla 4 pirine hlebčke. Zakaj? Ker sem se lotila predpoletnega “vitkanja” 😉 Jap s pirinim kruhom je vse lažje. Od kar imam na testu mojo novo ljubezen Thermomix, je pa vse še bolj lahko. Zato z vami delim recept za te kruhke. Potrebujete: 200g pirinega zrna 300g pirine navadne moke 300g mlačne vode 1 kocko kvasa (40g) 25 g Oljčnega olja (jaz uporabljam deviško hladnostiskano Jenko) ščep sladkorja 1-2 čajni žlici soli Priprava: V dober blender, mlinček za moko ali thermomix (ki je vse v enem) […]
24. 5. 2017
Published by srecna at 24. 5. 2017
Categories
Poletje prihaja in “must have” nujno je doma vedno imeti zrelo sadje, smetana, jogurt in sladoled lahko naredimo kadarkoli. Tako bomo z veseljem ponudili sladoled svojim otrokom in sebi, kajti vemo kaj je v njem in če imamo zrelo kvalitetno sadje, ne bomo potrebovali nobenega sladkorja in bo ta sladica popolnoma zdrava in okusna 🙂 Jaz v večini naredim sladoled kar sproti, včasih pa se mi zgodi, da imam preveč domačega zrelega sadja, ki ga ne zavrzem, ampak ga predelam v “marmelado” (samo pokuham brez dodatkov in zmiksam) ter shranim […]
23. 4. 2017
Published by klemen at 23. 4. 2017
Pito lahko delamo po svojem okusu. Testo za pito + nadev iz različne zelenjave ter vse skupaj prelijemo z mešanico smetane in jajc. Tokrat delim z vami recept za eno preprosto, malo manj nasitno verzijo te zelenjavne pite s šparglji. V MasterChefu sem “zaradi” špargljeve pite zapustila kuhinjo, zato tokrat moj izi recept, da se vam ne zgodi enako ;)) Več: MasterChef Tamara Fortuna Sestavine in priprava za testo: V posodo presejemo 200 g moke (lahko pirino ali belo, ampak ne priporočam polnozrnatih, ampak fino mlete moke) in ji dodamo […]