Recepti

3. 11. 2017

SOSEDOVA KOSTANJEVA TORTA ZA 5*****

To tortico pa želim z vami deliti, ker je bila čudovita in res dobra. Z njo sta nam postregla naša soseda, ki uživata v kuhinji še bolj kot jaz, oziroma imata za enkrat še več časa za ustvarjanje lepih jedi, dokler še nimata otrok 😉 V glavnem vedno komaj čakamo, da pridiši kaj do nas iz njihove pečice. Tokrat z vami delim recept za njuno kostanjevo tortico, ki sem jo kar sama pofotkala tik preden smo jo snedli 😉 Biskvit: 6 rumenjakov 6 beljakov 130 g sladkorja 150 g mletih […]
15. 10. 2017

BUČNA SREČNA RIŽOTA NA RUMENO ALI RDEČE

POTREBUJEMO: buče ( maslena, muškatna, patišon,.. ) bučke čebula česen feferon ( pekoč čili ) paprika ( rumena ) sveža zelišča ( meta, bazilika, timijan, rožmarin…) belo vino jušna osnova (lahko tudi kocka + voda) riž ( barven, divji, mešan,..) bučni cvetovi maslo kremni sir (fetaki, sirni namaz, sveži sir,..) kokosovo mleko parmezan začimbe Kotanyi   PRIPRAVA: Na olivnem olju popečemo sesekljan pekoč feferon, česen, šarlotko in vejico rožmarina, ki jo naknadno odstranimo. Dodamo še na kocke narezano papriko, bučke in bučo (lahko jih prej z olupki vred pečemo z […]
23. 9. 2017

KOROMAČEVA KREMNA JUHCA #izi #thermomix

Tokrat sem z moji najboljšim šefom kuhinje po imenu Thermomix, naredila eno res izi in njami kremno juhco. Za 4 krožnike potrebujete: 1 velik koromač 1 krompir 1 veliko bučko 1 majhno bučko 1 strok česna 600-800ml tekočine (jušna osnova ali voda + kocka ali mešano s smetano, mlekom, kokosovim mlekom,..) oljčno olje (priporočam extra deviško hladnostiskano Slovensko Jenko – Leccino) bučno olje ( priporočam Slovensko Kocbek ) čili oljčno dimljeno olje P.s. tisti , ki imate Thermomix je program/recept kuhe lahko enak kot za porovo juhco 😉 Priprava: Gomolj […]
20. 9. 2017

100% SADNA TORTA #Frozen #zdrava #vrtec #ideja

Tokrat vam podam idejo za res 100% sadno torto. No ja, na slikci sem dodala še malo penic, da je lepše in slajše za otroke, ampak lahko jo okrasimo tudi samo s sadjem seveda 😉 Potrebujemo: polovico lubenice melono (belo – Piel de sapio ali medena) melono Galia (zelena notranjost) grozdje brez pešk ananasove koščke 2 palici za kitajsko hrano ali ražnjiče okraske Priprava: Enostavno obrežemo buče/melone čimbolj lepo okroglo, lahko si pomagamo s kakšnim modelom za torte kot na slikci. Nato jim sščistimo sredino – peške. V odprtino, ki […]
2. 8. 2017

DOPUSTNIŠKI KOLAČ S SADJEM

Tudi na dopustu pečem 🙂 Obožujem hitre kolače s sadjem, kajti so lahko kot torta, lahko so kot malica, zajtrk ali sladica 😉 Tokrat mi je ostala kisla smetana in ker je bila že pred rokom, sem jo uporabila namesto jogurta. Super je, ker lahko tak kolač pripravite brez tehtanja in je enostavno za pripravo, četudi ste v kampu ali kjer nimate na razpolago vseh pripomočkov 😉 Potrebujemo: 2 jajca 1/2 lončka sladkorja 1 lonček kisle smetane (cca.2dcl) 1/2 lončka olja 1 vanilijev sladkor ščep soli 2 lončka moke 2 žlici pecilnega praška cca. 2 […]
21. 7. 2017

SHRIMP SAGANAKI na izi #kamp #onepan

SESTAVINE za enostavni SHRIMP SAGANAKI za 4 osebe: 1 x rakci cca. 1kg škampov (lahko dodate tudi zamrznjene že marinirane cele ali repke kozic, škampov, jastoga,..) 1-2 x paradižnikova omaka z zelenjavo (lahko jo naredimo sami ali kupimo že pripravljeno npr. Eurospin v steklenici paradižnik z zelenjavo) 1 x čebula (priporočam 1 bela in 1 rdeča) 1 x česen (3-5strokov) 2 dcl belega vina začimbe: bazilika, origano, sol, kajenski poper 1 x feta sir PRIPRAVA na enostaven in hitrejši način: Na olivnem olju na hitro popražimo česen in čebulo (lahko […]
6. 7. 2017

POLETNA HLADNA JUHA – PARADIŽNIKOV GASPAČO #valfrutta

Recept za cca. 6 oseb POTREBUJEMO: 1 pasiran paradižnik Valfrutta Pasata (450g) 1 paradižnik v koščkih Valfrutta (400g) 1 sladka rdeča in / ali rumena paprika 2 stroka česna 1/2 šalotke 1/2 olupljene sveže kumare 1 žlica balzamičnega belega kisa 1/2 dcl oljčnega olja kajenski poper / čili / kurkuma kokosovo mleko / smetana Po okusu solimo in dodamo sladkor PRIPRAVA: V blender/mikser damo česen, čebulo, kumaro, rdečo papriko in vredu zmeljemo. Nato dodamo še ostale sestavine in zmiksamo dokler ni juha popolnoma enotna. Začimbe dodajajte po okusu. Postrežemo lahko […]
6. 7. 2017

POPOLNA PARADIŽNIKOVA OMAKA ZA 101 JED #valfrutta

Recept je za cca. (za 6 oseb) POTREBUJEMO: 1 čebula 2 stroka česna 1dcl oljčnega olja 1 pasiran paradižnik Valfrutta Pasata (450g) 1 paradižnik v koščkih Valfrutta (400g) 1 žlica sladkorja ščep soli – po okusu kajenski poper in čili po okusu ščep suhi origano šop sveže bazilike – samo listi 1-2 žlici kremastega feta sira ali 1dcl sladka smetana za kuhanje V poletnem času lahko dodamo še sveže paprike, bučke, melancane. Za tiste, ki si želijo več okusa lahko dodamo tudi nekaj rezin sušenega pršuta ali pancete, mleto meso […]
3. 7. 2017

THERMOMIX #test #vorwerk

Verjetno že veste, da sem se zaljubila v tale “robotski kuhalnik”, ampak zdaj sem sigurna, da želim to deliti tudi z vami. Postala sem namreč njihova svetovalka 🙂 Thermomix ni le kuhalnik, ampak je nova dimenzija kuhanja. Ta aparat zmore skoraj vse 😉 Naša Tara Siana najraje dela zmes za res odlične tortice, ki so narejene v slabih 5minutah. Super je, ker ne potrebujemo mešati sestavin posebej/postopno, kajti vse skupaj le vstavimo v aparat, ki ima vgrajeno tudi tehtnico in nas opomni koliko česa potrebujemo, nato pa vse skupaj zelo […]
6. 6. 2017

SVEŽI PIRINI HLEBČKI #izi #hitro #thermomix

Danes sem na hitro spekla 4 pirine hlebčke. Zakaj? Ker sem se lotila predpoletnega “vitkanja” 😉 Jap s pirinim kruhom je vse lažje. Od kar imam na testu mojo novo ljubezen Thermomix, je pa vse še bolj lahko. Zato z vami delim recept za te kruhke. Potrebujete: 200g pirinega zrna 300g pirine navadne moke 300g mlačne vode 1 kocko kvasa (40g) 25 g Oljčnega olja (jaz uporabljam deviško hladnostiskano Jenko) ščep sladkorja 1-2 čajni žlici soli Priprava: V dober blender, mlinček za moko ali thermomix (ki je vse v enem) […]

Prijavite se na e-novičke!