Recepti

20. 3. 2017

STRAWBERRY EASY CHEESECAKE #izi #cheesecake #greekstyle #video

INGREDIENTS/SESTAVINE: 100 g melted butter / 100 g stopljenega masla 250 g cookies / 250 g keksov, piškotov 1 kg greek strawberry yogurt / 1 kg grškega jagodnega jogurta 1 soft cream cheese or mascarpone / 1 kremni sir (philadelphia,..) ali mascarpone 2 eggs / 2 jajca FOR STRAWBERRY LAYER COOK AND MIX / ZA JAGODNO PLAST SKUHAJTE IN SPASIRAJTE: 1/2 CUP raw sugar + vanilla / 1 majhno skodelico rjavega sladkorja + vanilija 750g – 1 pack frozen strawberries / 1 paket 750g zmrznjenih jagod LAST LAYER / ZADNJA PLAST […]
13. 3. 2017

POMLADNI CHEESECAKE #greekyogurt #easter #spring

Vsi ki me že poznate veste, da delam cheesecake na 101 način že skoraj 20 let, v bistvu od kar sem bila prvič v Usa in to je bilo pri mojih 18letih 😉 Tako da vam lahko povem, da po eni strani res praksa dela mojstra, ampak po drugi je to ena najbolj izi, a hkrati zelooo njami sladic, kar ste jih jedli. Tako da, če še niste probali narediti nobenega cheesecake-a, potem je zdaj pravi čas, da ga! Pod kategorijo sladice cheesecake so moji osnovni in tudi kakšni neklasični […]
27. 2. 2017

Angelski večplastni cheesecake #lowfat

Mi imamo radi sladice s polno karamele in čokolade, zato raje ne jemo nobene sladice, kot pa da bi morali jesti nekaj nesladkega, nemastnega,.. Seveda je sladkanje z grešnimi sladicami le 1krat tedensko ali pa rezervirano za kakšna praznovanja. Zato sem tudi to tortico, ki ima sicer samo 0,1% maščobe začinila s čokoladnimi keksi in karamelo 😉 V primeru, da ste na kakšni dieti ali pa fitnes prehrani, pa vam priporočam ta recept brez dodanih sladil in bo kljub temu dober. Potrebujete: cca. 400g piškotov-keksov (lahko mešane, čokoladne, Oreo, Albert,..) […]
21. 2. 2017

KROFKI Z OTROCI #izi #donat #peka

SESTAVINE za  PEKO 12 IZI KROFKOV Z OTROCI: 120g moke primerne za peko krofov 2 žlici pecilnega praška 1 vanilijev sladkor ali majhna žlica vanilijeve arome 50g sladkorja 120ml mleka ali kakšnega napitka 2 jajca 3 žlice olja mali ščepec soli PRIPRAVA: Sestavine dobro premešamo z metlico (najprej jajce + mleko + sladkor, nato še moko s pecilnim). Z maslom vredu namastimo pekač za krofke in maso porazdelimo v odprtine pekača. Pečemo na segreti pečici na 180-200 stopinj celzija do cca.10min (odvisno od pečice in vaše želje po zapečenosti). Ko se […]
20. 2. 2017

SREČNI KROFI aka. DONATSI #brezcvrtja #izi #zdravo

Krofi oziroma prirejeni Amerški donatsi po moje, so definitivno bolj “zdrava” izbira. Krofki niso cvrti v olju ter vsebujejo pirino moko, ki jo lahko tudi nadomestite tudi z brezglutensko moko, dodamo še kokosov ali rjav nerafiniran sladkor, napitek brez laktoze in krofki so pripravljeni tudi za tiste, ki so na dieti ali alergike na te sestavine. Ker ne vsebujejo kvasa so pripravljeni v 15 minutah. Priporočam pa jesti sveže pečene, ko so še mehki, sočni in puhasti. SESTAVINE: 120g pirine ali brezglutenske 2 žlici pecilnega praška 50g rjavega ali eritritol […]
14. 2. 2017

RAFAELO SRČKI #izi #recept

Potrebujemo: 2/3 jajca 2 žlici kokosovega sladkorja 250g moke 50g kokosove moke 1 pecilni prašek 300ml kokosovega napitka (mleko) nekaj žlic kokosovega olja lističe mandljev Rafaelo kroglice Vanilijev puding (skuhate ga s 400ml kokosovega mleka in žlico kokosovega sladkorja) Priprava: Dobro stepemo jajca (lahko brez sladkorja, saj bomo dodali kokos, čokoladice, rafaelo,…), dodamo olje in mleko, nato pa zmešano moko, kokosovo moko in pecilni prašek. Dobro premešamo in maso damo v silikonski pekač srčki. V ene sem dodala čokoladice in rafaelo kroglice, na druge pa sem posula mandljeve lističe. Pečemo […]
11. 2. 2017

SRČNI LAVA CHEESECAKE #lavacake #cheesecake

Tokrat sem se malo poigrala z navadnim čokoladnim cheesecakom. Namesto softcheese / philadelphia namazov sem uporabila mascarpone in dodala nutello. Vse delate enako po receptu za cheesecake basic z dodatkom čokolade. Namesto da stopite čokolado, lahko dodate nekaj žlic nutelle ali kakšen drug podoben namaz. Ko prelijete keksno dno dodate silikonske modelčke in jih otežite z rižem. Pečete cca. 50 minut na 160stopinj celzija in ohladite ter pustite v hladilniku čez noč. Nato previdno odstranite silikonske modelčke in v luknje vlijete omako. Tokrat sem uporabila vanilijevo kremo, lahko pa bi […]
10. 2. 2017

LAVA TORTICA v 5minutah #izi

A ste že kdaj jedli tortico, ki ji nekateri pravijo sufle, ampak ni narastla kot bi moral sufle (pomeni narastek)? To je lava tortica, nekateri jo imenujejo tudi čokoladna tortica s tekočo sredico,… Tokrat vam podam res enostaven recept in njegova priprava je v le 5 minutah. Postrežete toplo, s sladoledom ali s kakšnim vročim sadjem, prelito vanilijevo omako,… To bo sigurno top izbira za vašo valentinovo sladico in zaradi nje ne boste izgubljali časa že 2 dni prej,.. 😉 Takšno tortico zmešata v 2 minutah tudi moji 2 in […]
9. 2. 2017

Enostavno dobro PUDING #valentinovo #sladica #piškoti #izi #ideja #otroci

Naši gospodičnici zelo radi kuhata in pečeta z mamico. Zato jih vedno vključujem v kuharske projekte, ampak takrat seveda priredim jedi v najbolj enostavne, da lahko pacamo in uživamo v peki, kuhi in se ne ukvarjamo z zakompliciranimi recepti. Tokrat nekaj idej za delo z otroci iz pudinga. Obožujem nove Dolceline pudinge , ki vsebujejo burbonsko vanilijo, pravo čokolado, koščke sadja,… Tako lahko naredimo v nekaj minutah res lepe, barvne in dobre sladice. Lahko damo eno plast enega pudinga , na sredini vstavimo kekse, piškote,…karkoli imamo doma. Zase in odrasle […]
25. 1. 2017

SREČNA FRAISER TORTICA #laganache #fraiser #valentinovo #madewithlove

Tokrat pa z vami delim moj gospodinjski recept tortice Fraiser, ki sva jo delali s hčero Taro 🙂 POTREBUJEMO: 3 jajca (velikost L) 100g sladkorja 10g masla 120g moke 1 x vanilijev puding 500ml mleka 200g smetana za stepanje (120g za kremo in 80g za čokoladno plast) 2 žlici rjavega sladkorja 1/2 dcl voda + med (sladka raztopina) 500g jagod 200g čokolade jedilne/za kuhanje (40-60% kakava) 2 žlici masla (1 za kremo in 1 za čokoladno plast) BISKVIT ZA TORTO (2 tanka biskvita): 3 jajca sobne temperature in 100g sladkorja […]

Prijavite se na e-novičke!