Srečna kulinarika

6. 4. 2019

KORENČKOVI MAFINI #Mercator #Mališef

4.4.2019 je bil SVETOVNI DAN KORENČKA in zato smo povabili otroke iz bližnjega vrtca, da smo skupaj odkrivali jedi s korenčkom v Mariborskem Mercatorju. Vse skupaj so posneli POP TV za novo otroško oddajo Mali šef. Pa delim še nekaj osnovnih informacij z vami, vi pa jih lahko predate svojim otrokom >> Korenje je oranžne barve zaradi karotena, ki so antioksidanti in zelo koristiju našemu telesu. Korenčke poznamo različnih vrst, velikosti in so različnih odtenkov od romenih do oranžnih. Nekateri so bolj sladki, eni pa bolj hrustljavi. Korenček je na […]
18. 3. 2019

MAHARAJA v Ljubljani #indijska #nepalska #restavracija #recenzija #foodblog #restaurantblogger

Obožujem različno začinjeno hrano, zato sem tudi ambasadorka Kotanyi začimb 🙂 Najbolj pa imam rada Indijsko hrano. Res, da pekočine ne prenašam tako dobro kot Indijci (ostajam pri 2), ampak okusi so fantastični. Najboljša jed zame je chicken tikka masala. Jedla sem jo že v ogromno različnih indijskih restavracija, ampak tukaj pa je prepričala ne le mene , ampak tudi mojega moža 😉 Zraven si vedno naročim nan kruh s česnom, zdaj pa smo vzeli tudi maslenega zaradi otrok, nekaj približka nuggetsov s čičerikino moko za naše mladiče, govedino po […]
14. 3. 2019

GOSTILNA VITEZ na otvoritvi

V četrtek 7. Marca je podjetje Audaks d.o.o. z direktorico Blažko Juhart in poslovno partnerico Rosando Juhart, ponovno odprlo popolnoma prenovljeno Gostilno Vitez, ki sta jo preuredila in opremila arhitekta Mitja Gaser in Zana Starovič Volk. V stavbi Breg 20 je bila restavracija Pri vitezu že več desetletij, sicer pa je bila prej v stavbi gostilna že leta 1574, nekaj časa jo je posedoval tudi Prešernov prijatelj Andrej Smole. Na hiši je znamenit baročni portal, v katerega čelu je vitez s šlemom, delo Francesca Robbe, v drugem nadstropju pa freske […]
3. 3. 2019

STRAWBERRY EASY CHEESECAKE #izi #cheesecake #greekstyle #kotanyi #video

INGREDIENTS/SESTAVINE: 100 g melted butter / 100 g stopljenega masla 250 g cookies / 250 g keksov, piškotov 1 kg greek strawberry yogurt / 1 kg grškega jagodnega jogurta 1 soft cream cheese or mascarpone / 1 kremni sir (philadelphia,..) ali mascarpone 2 eggs / 2 jajca FOR STRAWBERRY LAYER COOK AND MIX / ZA JAGODNO PLAST SKUHAJTE IN SPASIRAJTE: 1/2 CUP raw sugar + vanilla Kotanyi / 1 majhno skodelico rjavega sladkorja + vanilija v prahu in burbonska vanilijeva pasta Kotanyi 750g – 1 pack frozen strawberries / 1 paket […]
18. 2. 2019

SREČNI KROFI aka. DONATSI #brezcvrtja #izi #zdravo

Krofi oziroma prirejeni Amerški donatsi po moje, so definitivno bolj “zdrava” izbira. Krofki niso cvrti v olju ter vsebujejo pirino moko, ki jo lahko tudi nadomestite tudi z brezglutensko moko, dodamo še kokosov ali rjav nerafiniran sladkor, napitek brez laktoze in krofki so pripravljeni tudi za tiste, ki so na dieti ali alergike na te sestavine. Ker ne vsebujejo kvasa so pripravljeni v 15 minutah. Priporočam pa jesti sveže pečene, ko so še mehki, sočni in puhasti. SESTAVINE: 120g pirine ali brezglutenske 2 žlici pecilnega praška 50g rjavega ali eritritol […]
18. 2. 2019

TESTIRAM KROFE #najkrof #pust #2016 #2017 #2018 #2019 #2021

Glede nato, da se meni res NE ljubi cvreti hrane doma, se mi prav tako NE ljubi delati krofov in čakati da “zrastejo” , jih cvret v veliki količini olja, ki ga potem zavrzemo,.. Glede nato, da jih jemo doma max. 10 krat letno, jih po navadi tudi za pusta kar kupimo. Zdaj jih že nekaj let z možem testirava kar cel “pustni” teden ;))) Kupila sva sveže krofe iz različnih pekarn/trgovin. 2016 – V Mercatorju so bili v akciji za 41centov Mlinotest, Žito in Dondon. V Leclerku so v […]
13. 2. 2019

VALENTINOV GAZPACHO #KOTANYI #IZI

K Valentinov gazpacho – recept za 2 osebi POTREBUJEMO: 1 pasiran paradižnik 300g 1 sladka rdeča paprika 1 strok pečenega ali vloženega česna 1/2 pečene šalotke ali sladke čebule 1-2 žlici kokosovega olja Po okusu >> KOTANYI kajenski poper / čili / kurkuma 2 žlici kokosovo mleko / kokosova smetana Po okusu solimo in dodamo sladkor PRIPRAVA: Na hitro popečemo/podušimo šalotko, česen in rdečo papriko. ( V Thermomix damo šalotko, česen in papriko sekljamo 1x turbo, nato dušimo 3minute do 100stopinj celzija.) Kasneje dodamo še pasiran paradižnik,  začimbe po okusu, […]
11. 2. 2019

VALENTINOVO PO ITALJANSKO #ETNA

Danes sva z možem obiskala pravo Italjansko restavracijo, ki ima vedno dobre pizze, ki smo jih jedli že večkrat. Tokrat pa sva imela malo drugačno razvajanje s hrano za pred-valentinovo pokušino, da jo lahko deliva z vami. Kaj naj vam povem razen kot, da je bilo je polno res okusne hrane. V enem stavku >> po Italjansko 😉 Najprej sva jedla jagodni caprese z mozzarelo bufalo in balzamičnim sirupom in melono s pršutom in parmezanom, nato je sledila kremna mandljeva juhica s popečenimi gamberi. Potem sem jaz bila že sita […]
2. 2. 2019

IZI SREČNI MAFINI #reciklaža #velikanoč

RECIPE FOR 12 MUFFINS  1 CUP = 150 ml (yogurt cup cocos Land Eurospin) INGREDIENTS/SESTAVINE: 1 CUP yogurt (cocos, vanilla, no sugar) / 1 lonček jogurta (kokos, vanilija ali brez sladkorja) 1/2 CUP oil / 1/2 lončka olja 1/2 CUP milk / 1/2 lončka mleka 2 eggs / 2 jajca 2 CUPs flavour / 2 lončka moke 1 baking powder / 1 pecilni prašek 12 chocolate eggs or small spoon of Nuttela or fruits (I prefer piece of ananas) / 12 čokoladnih jajčk ali žlic Nuttele ali sadje (košček ananasa) […]
1. 2. 2019

RAFAELO SRČKI #izi #recept

Potrebujemo: 2/3 jajca 2 žlici kokosovega sladkorja 250g moke 50g kokosove moke 1 pecilni prašek 300ml kokosovega napitka (mleko) nekaj žlic kokosovega olja lističe mandljev Rafaelo kroglice Vanilijev puding (skuhate ga s 400ml kokosovega mleka in žlico kokosovega sladkorja) Priprava: Dobro stepemo jajca (lahko brez sladkorja, saj bomo dodali kokos, čokoladice, rafaelo,…), dodamo olje in mleko, nato pa zmešano moko, kokosovo moko in pecilni prašek. Dobro premešamo in maso damo v silikonski pekač srčki. V ene sem dodala čokoladice in rafaelo kroglice, na druge pa sem posula mandljeve lističe. Pečemo […]