Srečna kulinarika

10. 4. 2016

JAJCA S ŠPARGLJI

Jajca lahko naredimo na 101 način. Tokrat smo zraven vmešali navadne ali divje šparglje, kuhano velikonočno šunko, slanino, panceto in pršut. Nekaj idej: 1. Vmešana jajca + jajca na oko s šparglji: Popečemo šunko ali mesnato slanino, nato dodamo za 2 minuti še narezane šparglje ter jajca, ki jih premešamo. Ko zakrknejo naredimo 4 luknje in dodamo 4 jajca. Malo pokrijemo s pokrovko in počasi pečemo, da se jajce enakomerno speče. Nato dodamo še riban sir in postrežemo. 2. Jajca na oko s pršutom, šparglji in sirom je ena najbolj […]
5. 4. 2016

SHOPPING LIST ZA CEL TEDEN KOSIL

SHOPPING LIST za 5 tedenskih kosil za glavne jedi in priloge Količino mesa, prilog in zelenjave si prilagodite vašim potrebam. Jaz sem napisala za našo (2 odrasla + 2 otroka) družino. Kupujem največ v Lidlu in Hoferju, ker jih imam najbližje in tudi za svoj denar dobim največ. Nekaj sestavin pa kupim tudi v Eurospinu, Mercatorju, Sparu in Leclerku – bom označila kje lahko kaj kupite najceneje ali najboljše,.. Solate in sladice v trgovini izberite sami. Moj predlog je, da iz zelenjave s katero boste kuhali naredite še solatke, za […]
2. 4. 2016

NJAMI SVEŽFEST RIŽOTKA #Mercator #Maximarket #Svežfest #paprike #feferoni

Za njami rižoto potrebujemo dober riž in sestavine, ki jih imamo radi. Tokrat sem naredila rižoto iz mešanice 3 vrst riža (ječmen, pira in riž), ki se resnično ne razkuha, kljub temu, da se na degustaciji deli rižota tudi 2 uri ali več,.. Bravo #zlatopolje !Ker sem to rižotko delala v Maximarketu na Mercatorjevem Svežfestu za papriko, sem poleg riža uporabila vse različne paprike (rdeča, rumena, zelena, vijolična, oranžna,..) in feferone, čilije (pekoče in sladke). SESTAVINE: riž panceta, pršut čebula česen feferoni paprike vino jušna osnova smetana za kuhanje parmezan […]
2. 4. 2016

ZLATI VELIKONOČNI NJOKI #velikanoč #zlato #palmieri

Ta vikend smo nakupovali v Mercatorju, da podpremo naše skakalce. Če še niste vedeli ima Mercator tudi svojo znamko sestavin, ki so resnično okusne, kvalitetne in tudi cenovno ugodnejše. Zato smo tokrat izbirali med temi proizvodi tudi mi. Naši gospodičnici obožujeta njihove sveže minute njoke, zraven smo kupili še sir, smetano za kuhanje in puranja prsa, ki so primerna hrana tudi za športnike. Namesto puranjega mesa lahko izberete tudi piščančje, ribje (tuna ali losos) ali pa velikonočno šunko in delate po istem enostavnem receptu kot sem naredila jaz. SESTAVINE: 1 […]
1. 4. 2016

KUHAM ZA RIBO NA OKO – TV3 2010

To je bila moja najljubša oddaja in z veseljem sem kuhala in se tudi pustila razvajat z jedmi mojih prijateljev “sotekmovalcev” s katerimi smo se takrat komaj spoznali, ampak ostali v kontaktu vse do danes. Na začetku smo se vsako leto tudi dobili na “reunionu”, kasneje pa je postal tempo življenja vseh nas hitrejši,… Upam, da se ponovno kaj dobimo 🙂 Tole pa je nekaj fotk iz oddaje >> Tukaj pa si lahko ogledate oddajo Riba na oko leta 2011 : Suzano Jakšič, Damirja Alidzanovič, Dašo Gradišek in Tanjo Postružnik […]
1. 4. 2016

Gregorjeva zaljubljena polenta #jenko #oljčnooljelimona

POTREBUJEMO: 200ml polente 600ml jušne osnove (lahko voda+kocka) 1 trikotnik topljiv sir Oljčno olje Jenko limona 1 Piščančja prsa brez kosti Oljčno olje Jenko pol čebule 1 strok česna barvna paprika 1 majhen kos ingverja češnjeve paradižničke ali na kose narezan paradižnik kakšno zelenjavo, ki jo imate doma (jaz sem dodala iz zmrzovalnik bučke,..) drobnjak sol in poper z limonsko travo kajenski poper 1 žlica kisle smetane sladka smetana PRIPRAVA: Polento skuhamo v jušni osnovi in na koncu dodamo topljiv sir (lahko maslo, parmezan,..), po okusu solimo in prelijemo v […]
29. 3. 2016

MIZA ZA DVA V STARI MAČKI V CENTRU LJUBLJANE

Kot veste jaz zeloooo rada kuham, ampak še raje pa dobro jem 😉 Zato sva si z možem preden sva imela otroke privoščila ogromno kosil, večerij in potovanj, ki so temeljila na dobri hrani, vinčku in užitkanju 😉 Zdaj ko imava družino in še zelo majhne otroke pa si vzameva 1x mesečno “čas zase” in greva na kakšno večerjico v dvoje 😉 Tokrat je za naju poskrbel Select Box z darilno kartico Miza za dva. Super ideja in res enkratno darilo za vsakogar 🙂 V teh vročih dneh smo Fortuneki […]
29. 3. 2016

ETNA PICERIJA

V Etno sva z možem hodila na malice in kosila preden sva se poročila. Mož je pred leti delal v podjetju FM, ki ima sedež v Kosezah, blizu Podutika, kjer se nahaja Etna. Imajo resnično luštno družinsko gostilnico, kjer vodja Tea s srcem ustvarja prijetno vzdušje in jedi. Tokrat pa smo šli tja na pizzo, ki vam jo pripravijo tudi brez glutena, polnozrnato,.. Meni naj je s pršutom, mozzarelo bufalo in pinjolami 🙂 Seveda pa ne smem pozabiti nostalgičnega tekočega sladoleda s svežimi domačimi prelivi, ki jih naredi Tejina sestra […]
29. 3. 2016

GOSTILNICA POLENTA SLOV. BISTRICA

Naša Isabella je bila pri krstu v cerkvi mojega domačega Pragerskega. Najbližje mesto je Slov. Bistrica, kjer je kar nekaj gostiln. Tokrat smo iskali nekaj za mlajše in starejše gurmane, kosilo na “nivoju”, ki je primerno za takšen dogodek kot je krst, pomembno je tudi, da ima gostišče vrt, kjer so igrala za otroke in seveda razmerje cena: kvaliteta. Preko FB prijateljev in Tripadvisorja sem izbrala Gostilnico Polenta in ni mi žal, kajti bilo je “vrhunsko” 🙂 Moram povedati, da me ni razočaral noben krožnik in okus jedi. Najprej sem […]
29. 3. 2016

AZUR VIČ LJUBLJANA – kosilo in alacart

O Azurju sem že pisala, kajti smo včasih zelo oboževali njihovo polnozrnato pizzo s carpaciom ali bresaolo,.. VeČ: POLNOZRNATA PIZZA AZUR Tokrat pa smo si naročili eno kosilo, ki je bilo zelo okusno in klasično pripravljeno. Osso Bucco -Telečji kotlet z zelenjavo in krompirčkom iz pečice. Ena jed pa je bila bolj za našo Tari, ki obožuje testenine na 101 način 🙂 Sirovi ravioli s piščancem, mozarelo, kajmakom in panceto iz krušne peči. Se lepo bere kajne? Tudi po okusu je bilo dobro, sočno in ob enem hrustljavo na površini. […]