Srečna kulinarika

1. 2. 2019

SRČNI LAVA CHEESECAKE #lavacake #cheesecake

Tokrat sem se malo poigrala z navadnim čokoladnim cheesecakom. Namesto softcheese / philadelphia namazov sem uporabila mascarpone in dodala nutello. Vse delate enako po receptu za cheesecake basic z dodatkom čokolade. Namesto da stopite čokolado, lahko dodate nekaj žlic nutelle ali kakšen drug podoben namaz. Ko prelijete keksno dno dodate silikonske modelčke in jih otežite z rižem. Pečete cca. 50 minut na 160stopinj celzija in ohladite ter pustite v hladilniku čez noč. Nato previdno odstranite silikonske modelčke in v luknje vlijete omako. Tokrat sem uporabila vanilijevo kremo, lahko pa bi […]
7. 1. 2019

GOVEJA JUHCA Z AZIJSKIM PRIDIHOM #kotanyi #enolončnica #juha #beefsoup

Jaz nisem ravno najbolj srečna, če je za jest samo juha oz. enolončnica. Sem bolj za glavne jedi, ampak tokrat so mi v Kotanyi postavili izziv za krepko juho, ki je lahko enolončnica oz. tokrat ne bo iz enega lonca, ampak bo taka dobra zimska juhica, ki je vse v enem. Z juhami se lahko tudi postimo, se prečistimo,.. Zato sem naredila poizkus iz meni najljubše juhe, ki je seveda goveja juhca, ampak tokrat z Azijskim pridihom. Ker je bil poizkus uspešen, recept delim z vami. A poznate Tajske piščančje […]
26. 12. 2018

CHILLI CON/SIN CARNE #izi #valfrutta #kotanyi

Sestavine za 6 oseb: 30g oljčnega olja Jenko 150g čebule 2 stroka česna 100-200g rdeče paprike 540 g Pradižnik pasata Valfrutta 500g mletega govejega mesa ali 2 velika korenčka 1 mesna/zelenjavna kocka – opcijsko 1 ščepec mlete kumine Kotanyi sol in poper sveže mlet mlinček Kotanyi – po okusu 1/2 žličke suhega čilija Kotanyi (p.s. obožujem Kotanyi mlinček čili z morsko soljo, ki ni premočan in doda super okus) 150g graha Valfrutta kuhanega na sopari 150g čičerike kuhane na sopari 300g fižola Valfrutta kuhanega na sopar Priprava: Dodamo oljčno olje, […]
25. 12. 2018

KOROMAČEVA KREMNA JUHCA #izi #thermomix

Tokrat sem z mojim najboljšim šefom kuhinje po imenu Thermomix in najboljšimi začimbami Kotanyi, naredila eno res izi in njami kremno juhco. Za 4 krožnike potrebujete: 1 velik koromač 1 krompir 1 veliko bučko 1 majhno bučko 1 strok česna 600-800ml tekočine (jušna osnova ali voda + kocka ali mešano s smetano, mlekom, kokosovim mlekom,..) oljčno olje (priporočam extra deviško hladnostiskano Slovensko Jenko – Leccino) bučno olje Kocbek ZAČIMBE KOTANYI > sol, beli poper v mlinčku, janež, kumina, čili v mlinčku KOTANYI oljčno dimljeno olje Jenko P.s. tisti , ki […]
20. 12. 2018

THERMOMIX KUHARSKA DELAVNICA #valentinovo

Zimski vikendi so za kuhanje in peko. Se strinjate? Moja zimska degustacija dobrot iz Thermomixa se bo ponovila tudi februarja. To je kuharska delavnica, degustacija in druženje v enem>> Sr(e)čno Valentinovo ❤ KUHARSKA DELAVNICA – S Tamara Fortuna, Srečna.si! Okusno ? druženje bo v TOREK ? 12.02. v našem Vorwerk Thermomix centru (dvorana A, vhod A2, BTC Ljubljana) in sicer v dveh terminih:. – I. termin od 10.00 do 12.00 ure in II. termin od 12.30. do 14.30 ure. ➥ Slastni Valentinov meni: • krožnik poln ljubezni → Valentinov gazpacho […]
12. 12. 2018

TARAMISU #kotanyi

Taramisu je nastal, ker je Isabella prvič rekla R sestrci Tari in ji ni ratalo reči Tiramisu, pa je nastal Taramisu. Tokrat ideja za praznično verzijo otroškega Tiramisuja v sodelovanju s Kotányi Slovenija p.s. jutri podelim na svojem FB-ju in na INSTAGRAMU Kotanyi darilca za moje srečne komentatorje RECEPT  JE PRIMEREN ZA >> kvadratni / pravokotni pekač cca. 25/30cm za 6-8 oseb SLADICA NA IZI * Za pripravo piškotnega dela potrebujete: 300g piškotov za tiramisu 2dcl ali več mlačnega mleka v katerega vmešamo >> 1 žlico bio cimeta Kotanyi in […]
13. 11. 2018

1 KOLAČ ZA VSE PRILOŽNOSTI #izi #kotanyi

A ste kdaj delali kolač, ki je bil suh ali pa brez okusa,…? Jaz sem probala že ogromno receptov, jih tudi sama naredila, stestirala,…ampak mnogokrat neuspešno. No ja, vedno smo pojedli, ampak ni pa bil za jest več drug dan ali pa da bi ta kolač bil kakšen presežek. Zato sem si rekla, dajmo naredit en tak sočen kolač, ki ga lahko hranim za jutranje zajtrke tudi v hladilniku 2 dni in da je lahko vedno drugačen. Zato tokrat z vami delim kolač, ki ga lahko sami nadgrajujete po vaši […]
11. 11. 2018

V PARIZ z otroci po kulinaričen navdih #lol #center #paris #hotel #dan1

Prvi del kako smo se odločili za let, za transferje, rentacar in cene le teh, sem zapisala v 1. delu potopisa našega kratkega pobega v Pariz 🙂 Nadaljevanje je o hrani in cenah v tem čudovitem a dražjem mestu >> Prvi dan smo šli direktno iz letališča v center Pariza. Če ste spremljali naše storije veste, kako smo se vozili po ulicah po centru kot “Francozi” 😉 Sicer, pa mislim, da se ti Francozi res radi naredijo francoze, tudi ko vozijo in hodijo, ko je rdeča luč za pešce čez […]
8. 11. 2018

POLNJENA RACA #martinovo #družinskakuharija #kotanyi

Uživam v vseh “praznikih” , ki imajo nek svoj pečat/temo tudi pri kuhariji. Tokrat smo doma pekli raco, ampak smo ji najprej izdolbli kosti, no ja Silvo jih je. Na utube smo našli posnetek kako to naredit in kljub temu, da sem v živo gledala to že kar nekaj krat, nisem dovolj vešča, da bi naredila sama ;))) Nato sem jo napolnila s kruhovo maso (kruh narezena na kocke, lahko tudi suh kruh, namočen v mleko, ki mu dodamo malo belega vina, dodamo začimbe Kotanyi sol, poper, rdeča mleta paprika, […]
22. 10. 2018

KOSTANJEV CHEESECAKE

Potrebujemo: 120 g masla (stopimo) 500g keksov (zmeljemo) po potrebi/okusu malo sladkorja 900g soft – cream cheese namaza 100g kisle smetane / grškega jogurta 3 velike žlice vanilijeve paste Kotanyi  P.s. A ste vedeli, da je 1 čajna žlička burbonske vanilijeve paste, enako enemu stroku vanilije. Kupite jo lahko v kotičkih “vse za peko” v večji hipermarketih Mercator, Leclerk, Cash an carry, KZ Metlika. 100-150g sladkorja (bolje je če imate mletega – prah, lahko pa tudi rjavega) P.s. jaz ga dodam v belo polovico malo več, ker v rjavo damo nutelo, ki je […]