Srečna kulinarika

3. 11. 2017

SOSEDOVA KOSTANJEVA TORTA ZA 5*****

To tortico pa želim z vami deliti, ker je bila čudovita in res dobra. Z njo sta nam postregla naša soseda, ki uživata v kuhinji še bolj kot jaz, oziroma imata za enkrat še več časa za ustvarjanje lepih jedi, dokler še nimata otrok 😉 V glavnem vedno komaj čakamo, da pridiši kaj do nas iz njihove pečice. Tokrat z vami delim recept za njuno kostanjevo tortico, ki sem jo kar sama pofotkala tik preden smo jo snedli 😉 Biskvit: 6 rumenjakov 6 beljakov 130 g sladkorja 150 g mletih […]
3. 11. 2017

IDEJE ZA MARTINOVE POJEDINE

Tokrat vam podam še nekaj idej za Martinovanje. Super jedi, ki pričarajo praznično družinsko vzdušje 🙂 1. MARTINOVA POJEDINA Z RACO, NJAMI OMAKCO, RDEČIM ZELJEM, KROMPIRJEM IN KRUHOVIMI RAČKAMI : KLIK ZA RECEPT 2. Malo bolj fensi način za polnjenje gosi ali race pa je prikazan tukaj, kjer smo v Skaručni skupaj z gosti in MasterChefovci pekli same dobrote: SKARUČNO MASTERCHEFOVSKA GOSKA 3. V PEČICO DAJMO: Svinjska rebrca z kožo, spodnji del je zavit v panceto…. mrežna pečenka s pomarančo in limono… Perutničke z gorčico s semeni… piščanec z zeliščnim maslom pod […]
15. 10. 2017

BUČNA SREČNA RIŽOTA NA RUMENO ALI RDEČE

POTREBUJEMO: buče ( maslena, muškatna, patišon,.. ) bučke čebula česen feferon ( pekoč čili ) paprika ( rumena ) sveža zelišča ( meta, bazilika, timijan, rožmarin…) belo vino jušna osnova (lahko tudi kocka + voda) riž ( barven, divji, mešan,..) bučni cvetovi maslo kremni sir (fetaki, sirni namaz, sveži sir,..) kokosovo mleko parmezan začimbe Kotanyi   PRIPRAVA: Na olivnem olju popečemo sesekljan pekoč feferon, česen, šarlotko in vejico rožmarina, ki jo naknadno odstranimo. Dodamo še na kocke narezano papriko, bučke in bučo (lahko jih prej z olupki vred pečemo z […]
23. 9. 2017

KOROMAČEVA KREMNA JUHCA #izi #thermomix

Tokrat sem z moji najboljšim šefom kuhinje po imenu Thermomix, naredila eno res izi in njami kremno juhco. Za 4 krožnike potrebujete: 1 velik koromač 1 krompir 1 veliko bučko 1 majhno bučko 1 strok česna 600-800ml tekočine (jušna osnova ali voda + kocka ali mešano s smetano, mlekom, kokosovim mlekom,..) oljčno olje (priporočam extra deviško hladnostiskano Slovensko Jenko – Leccino) bučno olje ( priporočam Slovensko Kocbek ) čili oljčno dimljeno olje P.s. tisti , ki imate Thermomix je program/recept kuhe lahko enak kot za porovo juhco 😉 Priprava: Gomolj […]
20. 9. 2017

100% SADNA TORTA #Frozen #zdrava #vrtec #ideja

Tokrat vam podam idejo za res 100% sadno torto. No ja, na slikci sem dodala še malo penic, da je lepše in slajše za otroke, ampak lahko jo okrasimo tudi samo s sadjem seveda 😉 Potrebujemo: polovico lubenice melono (belo – Piel de sapio ali medena) melono Galia (zelena notranjost) grozdje brez pešk ananasove koščke 2 palici za kitajsko hrano ali ražnjiče okraske Priprava: Enostavno obrežemo buče/melone čimbolj lepo okroglo, lahko si pomagamo s kakšnim modelom za torte kot na slikci. Nato jim sščistimo sredino – peške. V odprtino, ki […]
15. 9. 2017

STUDIO BISTRO #Slovely #družina #Ljubljana

Ne vem, če že veste, da sem se pridružila ekipi Slovely družine. Tokrat sem pokušala njihova malice in kosila v Studio bistroju, ki je pod stavbo Stdio Moderne v Ljubljani. A ste že jedli tam? V Studiu lahko tudi rezervirate slavja, praznovanja za zaključene družbe. Več : [email protected] , www.slovely.si Moram vam povedati, da imajo res dobro izbiro hrane in njihov moto Dobri ljudje, Dobra hrana res drži. Vsi so zelo prijazni in delajo s srcem, zato je vsa hrana res okusna in cene so res ugodne. Danes smo probali […]
3. 9. 2017

LEONARDO Slovenska bistrica #hotel #restavracija

Po navadi se za družinska slavja dobimo pri Leonardu v Slovenski Bistrci. Tja hodimo že vse življenje. To je hotel z restavracijo, ki dela na tem, da se izpopolnjuje in so vedno boljši. Pred kratkim so renovirali restavracijo, ki je res udobna, topla in zdaj še boj “fensi”. Vedno smo za isto mizo, ki ima pogled na celotno restavracijo. Tokrat smo jedli zelo dobro kosilo. Nekateri gobovo, drugi govejo juhco. Žal mi tokrat gobova ni bila lih všeč, ker so pretiravali s suhimi začimbami (prevladal je origano), ampak goveja pa […]
4. 8. 2017

TESTIRAM TEMNA PIVA #dopust #pivo #test #mednarodnidanpiva

Moja zgodba s pivom je resnično smešna. Nikoli ga namreč nisem marala, niti moških, ki so ga pili ;)))) Moj možek ga seveda ni pil, ko sem ga spoznala. No, vsaj dokler nisva šla na križarjenje po Karibih, kjer je bilo vse vključeno v ceno, razen vina. Torej ali bi skozi plačevala njihove drage buteljke, ki niso vredne tega denarja ali pa probava piti kaj druga. Tako sva od “žeje” pričela piti pivo – oba 😉 Po nekaj letih občasnega poletnega pitja različnih svetlih piv, sva se jih naveličala. Zato […]
2. 8. 2017

DOPUSTNIŠKI KOLAČ S SADJEM

Tudi na dopustu pečem 🙂 Obožujem hitre kolače s sadjem, kajti so lahko kot torta, lahko so kot malica, zajtrk ali sladica 😉 Tokrat mi je ostala kisla smetana in ker je bila že pred rokom, sem jo uporabila namesto jogurta. Super je, ker lahko tak kolač pripravite brez tehtanja in je enostavno za pripravo, četudi ste v kampu ali kjer nimate na razpolago vseh pripomočkov 😉 Potrebujemo: 2 jajca 1/2 lončka sladkorja 1 lonček kisle smetane (cca.2dcl) 1/2 lončka olja 1 vanilijev sladkor ščep soli 2 lončka moke 2 žlici pecilnega praška cca. 2 […]
21. 7. 2017

SHRIMP SAGANAKI na izi #kamp #onepan

SESTAVINE za enostavni SHRIMP SAGANAKI za 4 osebe: 1 x rakci cca. 1kg škampov (lahko dodate tudi zamrznjene že marinirane cele ali repke kozic, škampov, jastoga,..) 1-2 x paradižnikova omaka z zelenjavo (lahko jo naredimo sami ali kupimo že pripravljeno npr. Eurospin v steklenici paradižnik z zelenjavo) 1 x čebula (priporočam 1 bela in 1 rdeča) 1 x česen (3-5strokov) 2 dcl belega vina začimbe: bazilika, origano, sol, kajenski poper 1 x feta sir PRIPRAVA na enostaven in hitrejši način: Na olivnem olju na hitro popražimo česen in čebulo (lahko […]

Prijavite se na e-novičke!