Srečna kulinarika

20. 3. 2017

STRAWBERRY EASY CHEESECAKE #izi #cheesecake #greekstyle #video

INGREDIENTS/SESTAVINE: 100 g melted butter / 100 g stopljenega masla 250 g cookies / 250 g keksov, piškotov 1 kg greek strawberry yogurt / 1 kg grškega jagodnega jogurta 1 soft cream cheese or mascarpone / 1 kremni sir (philadelphia,..) ali mascarpone 2 eggs / 2 jajca FOR STRAWBERRY LAYER COOK AND MIX / ZA JAGODNO PLAST SKUHAJTE IN SPASIRAJTE: 1/2 CUP raw sugar + vanilla / 1 majhno skodelico rjavega sladkorja + vanilija 750g – 1 pack frozen strawberries / 1 paket 750g zmrznjenih jagod LAST LAYER / ZADNJA PLAST […]
15. 3. 2017

VELIKA NOČ DOMA #prazniki #kulinarika #ustvarjanje #otroci #izi

Za veliko noč se pri nas doma tradicionalno zbere vsa bližnja družina, za katero pripravim kosilo. Kosilo je po navadi sestavljeno iz tradicionalnega nedeljskega kosila in velikonočnih dobrot. Seveda pa ker ne moremo vsako leto postreči istih stvari, ampak kjlub temu morajo ostati tradicionalne,.. Za vas sem pripravila nekaj idej za enostavno ustvarjanje z otroci in organizacijo Velike noči doma. Na mizo lahko postrežemo več jedi hkrati, kot to delajo španci s svojimi tapasi. Moji “tapasi” so tokrat obarvani velikonočno in zanje potrebujemo šunko, hren, jajca ter dodatke 🙂 Velikonočna pojedina […]
13. 3. 2017

POMLADNI CHEESECAKE #greekyogurt #easter #spring

Vsi ki me že poznate veste, da delam cheesecake na 101 način že skoraj 20 let, v bistvu od kar sem bila prvič v Usa in to je bilo pri mojih 18letih 😉 Tako da vam lahko povem, da po eni strani res praksa dela mojstra, ampak po drugi je to ena najbolj izi, a hkrati zelooo njami sladic, kar ste jih jedli. Tako da, če še niste probali narediti nobenega cheesecake-a, potem je zdaj pravi čas, da ga! Pod kategorijo sladice cheesecake so moji osnovni in tudi kakšni neklasični […]
3. 3. 2017

ŽAR BURGER #SlovenskaBistrica

Verjetno veste, da preden sem se preselila v Ljubljano, sem živela v Slovenski Bistrici, ki je zame še vedno najlepše majhno mestece v Sloveniji 😉 Moji stari starši živijo v kraju Gaj pri Pragerskem, ki je le nekaj minutk iz Bistrce. Zato, ko gremo na obiske na štajersko, rada obiščem oboje hkrati. V Slovenski Bistrci je mnogo dobrih gostiln. Radi obiščemo Hotel Leonardo, kjer so znani po okusni “domači” hrani ali pa v Restavracijo Polenta, kjer so kosila na malo višjem kulinaričnem nivoju. Včasih pa nam paše kaj bolj enostavnega, […]
27. 2. 2017

Angelski večplastni cheesecake #lowfat

Mi imamo radi sladice s polno karamele in čokolade, zato raje ne jemo nobene sladice, kot pa da bi morali jesti nekaj nesladkega, nemastnega,.. Seveda je sladkanje z grešnimi sladicami le 1krat tedensko ali pa rezervirano za kakšna praznovanja. Zato sem tudi to tortico, ki ima sicer samo 0,1% maščobe začinila s čokoladnimi keksi in karamelo 😉 V primeru, da ste na kakšni dieti ali pa fitnes prehrani, pa vam priporočam ta recept brez dodanih sladil in bo kljub temu dober. Potrebujete: cca. 400g piškotov-keksov (lahko mešane, čokoladne, Oreo, Albert,..) […]
21. 2. 2017

KROFKI Z OTROCI #izi #donat #peka

SESTAVINE za  PEKO 12 IZI KROFKOV Z OTROCI: 120g moke primerne za peko krofov 2 žlici pecilnega praška 1 vanilijev sladkor ali majhna žlica vanilijeve arome 50g sladkorja 120ml mleka ali kakšnega napitka 2 jajca 3 žlice olja mali ščepec soli PRIPRAVA: Sestavine dobro premešamo z metlico (najprej jajce + mleko + sladkor, nato še moko s pecilnim). Z maslom vredu namastimo pekač za krofke in maso porazdelimo v odprtine pekača. Pečemo na segreti pečici na 180-200 stopinj celzija do cca.10min (odvisno od pečice in vaše želje po zapečenosti). Ko se […]
20. 2. 2017

SREČNI KROFI aka. DONATSI #brezcvrtja #izi #zdravo

Krofi oziroma prirejeni Amerški donatsi po moje, so definitivno bolj “zdrava” izbira. Krofki niso cvrti v olju ter vsebujejo pirino moko, ki jo lahko tudi nadomestite tudi z brezglutensko moko, dodamo še kokosov ali rjav nerafiniran sladkor, napitek brez laktoze in krofki so pripravljeni tudi za tiste, ki so na dieti ali alergike na te sestavine. Ker ne vsebujejo kvasa so pripravljeni v 15 minutah. Priporočam pa jesti sveže pečene, ko so še mehki, sočni in puhasti. SESTAVINE: 120g pirine ali brezglutenske 2 žlici pecilnega praška 50g rjavega ali eritritol […]
20. 2. 2017

TESTIRAM KROFE #najkrof #pust #2016 #2017

Glede nato, da se meni res NE ljubi cvreti hrane doma, se mi prav tako NE ljubi delati krofov in čakati da “zrastejo” , jih cvret v veliki količini olja,…. Glede nato, da jih jemo doma max. 2/5 krat letno, jih po navadi tudi za pusta kar kupimo. Zdaj jih že nekaj let z možem testirava kar cel “pustni” teden ;))) Kupila sva sveže krofe iz različnih pekarn/trgovin. 2016 – V Mercatorju so bili v akciji za 41centov Mlinotest, Žito in Dondon. V Leclerku so v akciji kraljevski krofi in […]
14. 2. 2017

RAFAELO SRČKI #izi #recept

Potrebujemo: 2/3 jajca 2 žlici kokosovega sladkorja 250g moke 50g kokosove moke 1 pecilni prašek 300ml kokosovega napitka (mleko) nekaj žlic kokosovega olja lističe mandljev Rafaelo kroglice Vanilijev puding (skuhate ga s 400ml kokosovega mleka in žlico kokosovega sladkorja) Priprava: Dobro stepemo jajca (lahko brez sladkorja, saj bomo dodali kokos, čokoladice, rafaelo,…), dodamo olje in mleko, nato pa zmešano moko, kokosovo moko in pecilni prašek. Dobro premešamo in maso damo v silikonski pekač srčki. V ene sem dodala čokoladice in rafaelo kroglice, na druge pa sem posula mandljeve lističe. Pečemo […]
11. 2. 2017

SRČNI LAVA CHEESECAKE #lavacake #cheesecake

Tokrat sem se malo poigrala z navadnim čokoladnim cheesecakom. Namesto softcheese / philadelphia namazov sem uporabila mascarpone in dodala nutello. Vse delate enako po receptu za cheesecake basic z dodatkom čokolade. Namesto da stopite čokolado, lahko dodate nekaj žlic nutelle ali kakšen drug podoben namaz. Ko prelijete keksno dno dodate silikonske modelčke in jih otežite z rižem. Pečete cca. 50 minut na 160stopinj celzija in ohladite ter pustite v hladilniku čez noč. Nato previdno odstranite silikonske modelčke in v luknje vlijete omako. Tokrat sem uporabila vanilijevo kremo, lahko pa bi […]

Prijavite se na e-novičke!