Srečna kulinarika

24. 5. 2017

TROPSKI SLADOLED #izi #domače #njami

Poletje prihaja in “must have” nujno je doma vedno imeti zrelo sadje, smetana, jogurt in sladoled lahko naredimo kadarkoli. Tako bomo z veseljem ponudili sladoled svojim otrokom in sebi, kajti vemo kaj je v njem in če imamo zrelo kvalitetno sadje, ne bomo potrebovali nobenega sladkorja in bo ta sladica popolnoma zdrava in okusna 🙂 Jaz v večini naredim sladoled kar sproti, včasih pa se mi zgodi, da imam preveč domačega zrelega sadja, ki ga ne zavrzem, ampak ga predelam v “marmelado” (samo pokuham brez dodatkov in zmiksam) ter shranim […]
17. 4. 2017

HAPPY EASY CUP MUFFINS / IZI SREČNI MAFINI #reciklaža #mafini #velikanoč

RECIPE FOR 12 MUFFINS  1 CUP = 150 ml (yogurt cup cocos Land Eurospin) INGREDIENTS/SESTAVINE: 1 CUP yogurt (cocos, vanilla, no sugar) / 1 lonček jogurta (kokos, vanilija ali brez sladkorja) 1/2 CUP oil / 1/2 lončka olja 1/2 CUP milk / 1/2 lončka mleka 2 eggs / 2 jajca 2 CUPs flavour / 2 lončka moke 1 baking powder / 1 pecilni prašek 12 chocolate eggs or small spoon of Nuttela or fruits (I prefer piece of ananas) / 12 čokoladnih jajčk ali žlic Nuttele ali sadje (košček ananasa) […]
16. 4. 2017

POMLADNI CHEESECAKE #greekyogurt #easter #spring

Vsi ki me že poznate veste, da delam cheesecake na 101 način že skoraj 20 let, v bistvu od kar sem bila prvič v Usa in to je bilo pri mojih 18letih 😉 Tako da vam lahko povem, da po eni strani res praksa dela mojstra, ampak po drugi je to ena najbolj izi, a hkrati zelooo njami sladic, kar ste jih jedli. Tako da, če še niste probali narediti nobenega cheesecake-a, potem je zdaj pravi čas, da ga! Pod kategorijo sladice cheesecake so moji osnovni in tudi kakšni neklasični […]
15. 4. 2017

MINI POTIČKE PO SREČNO #otroci #peka #velikanoč

Kot že veste jaz zelo rada izberem bližnjice, tako sem tokrat z bolno Isabello pekla kar mini mafinčke okusa orehove potice. Nekaj sva jih naredili v pekaču za mini potičke in nekaj v mafin pekaču. Glavno pa je, da so res okusne in sočne in spominjajo na pravo potico 🙂 Za testo 18 mafin/potičk potrebujete: 4 jajca 1 lonček (2,4dl) sladkorja 1 vanilijev sladkor 1 lonček olja 1,5 lončka grškega jogurta (če ga nimate lahko tudi navadnega, ampak kar 2 lončka in brez mleka ali pa kislo smetano, ki jo […]
14. 4. 2017

SREČNA NABODALA ZA ŽAR

Nabodala lahko naredimo iz mesa, zelenjave, morskih sadežev, sira,… Tokrat nekaj idej za okusna nabodala za žar. ZELENJAVNA NABODALA: češnjevec barvna paprika čebula bučke sir za žar marinada: olivno olje, mediteranska zelišča, groba sol, belo vino, česen MESNA NABODALA: češnjevec čebula barvna paprika bučke sir za žar piščančje in puranje meso (lahko tudi svinjsko) slanina ali šunka marinada: olivno olje, kajenski poper, paprika, mlet česen, sol in ali mešanica začimb za žar za perutnino,… Vse lahko pečemo na pladnih ali na rešetkah. Jaz imam zelo rada zelenjavne na pladnu in […]
13. 4. 2017

SREČNO VELIKONOČNO KOSILO

Ker obožujemo prepeličja jajca in smo te sreče, da dobimo domača, sem si za Veliko noč omislila pobarvana le v različnih barvah. Ker pa ne moremo brez ustvarjanja je lani naša Tari naredila tudi plastična jajčka preoblečena v plastelin, da je malo drugače. Prav tako sem naredila jajčka presenečenja za našo tradicionalno iskanje jajčk po našem vrtu EGG HUNT. Za kosilo sem nekaj prepeličjih trdo kuhanih jajc olupila in vstavila v šunko, ki sem jo oblekla v sir in nato ovila z listnatim testom (kot kaže slika). Položimo jo na […]
25. 3. 2017

VELIKONOČNA ODSKOČNA SOLATA #easter #egg #colouring #salad

Tokrat z vami delim recept za resnično osvežilno, “zdravo” pomladno solatko, ki vsebuje tudi polnjena ali le trdokuhana posebej oblikovana ali obarvana velikonočna jajca. POTREBUJEMO: Mercatorjevo svežo mešano solato (različna rjava, zelena solata, regrat, motovilec, rukola, špinača,..) trobentice Trdo kuhana jajca limona/kis sol z zelišči oljčno olje Jenko (priporočam z limono ali pomarančo) PRIPRAVA: Solato operemo, solimo, prelijemo s sokom limone in olivnim oljem z limono, ki doda piko na i. Trobentice dodamo na koncu kot okras, ki je seveda tudi užiten 🙂 Trdo kuhana jajca ohladimo in poljubno razrežemo […]
19. 3. 2017

RECIKLAŽA VELIKONOČNE ŠUNKE in JAJC 😉

Tisti ki me spremljate, me že verjetno poznate toliko, da veste, da se pri nas nobena hrana ne meče vstran! Zato tokrat podam tudi vam nekaj idej za porabo ostankov šunke in kuhanih jajc po veliki noči 😉 1.Priporočam kakšen zajtrk/ kosilo /večerjo, tako da toast popečete, namažete s kakšnim hrenovim namazom in/ali domačo zaseko, dodate rezino šunke, popečete nekaj špargljev in jajce ter položite na šunko. Lahko prelijete z limoninim oljčnim oljem Jenko ali Palmieri s tartufovo aromo, da je jed še boljša 😉 2. Za svežino pa zraven […]
15. 3. 2017

VELIKA NOČ DOMA #prazniki #kulinarika #ustvarjanje #otroci #izi

Za veliko noč se pri nas doma tradicionalno zbere vsa bližnja družina, za katero pripravim kosilo. Kosilo je po navadi sestavljeno iz tradicionalnega nedeljskega kosila in velikonočnih dobrot. Seveda pa ker ne moremo vsako leto postreči istih stvari, ampak kjlub temu morajo ostati tradicionalne,.. Za vas sem pripravila nekaj idej za enostavno ustvarjanje z otroci in organizacijo Velike noči doma. Na mizo lahko postrežemo več jedi hkrati, kot to delajo španci s svojimi tapasi. Moji “tapasi” so tokrat obarvani velikonočno in zanje potrebujemo šunko, hren, jajca ter dodatke 🙂 Velikonočna pojedina […]
3. 3. 2017

ČESEN #domače #zamrznjeno #aglioolio #testenine

Česen je dober domač antibiotik pravijo. No, jaz vam tega ne upam čist potrditi, ampak vem, da ga imam rada, sploh pečenega oziroma vmešanega v različne jedi. Zato, ko dobim domač česen ga nikakor ne zavrzem, ampak ga očistimo in zamrznemo v strokih za različne juhe ali pa za mesne jedi za peko,.. Ostalega pa z aparatom za česen “sesekljamo” in ga pakiramo v posodice za lahko odpiranje ter shranimo v zmrzovalnik. Super in enostavno je kajti imamo česen vedno pri roki in ni nepotrebnega čiščenja preden pričnemo kuhati 😉 […]

Prijavite se na e-novičke!