Srečna kulinarika

24. 4. 2018

TESTENINSKA OMLETA #hrananizatjavendan #recikliranakuharija

Spet ena fajna ideja za reciklažo hrane. Tokrat ostanki testenin. O testeninah sem že ogromno napisala, na mojem blogu imate tudi dobre recepte za pašto na 101 način. Včasih, ko smo zelo lačni nas zanese in naredimo preveliko količino testenin. Kam z njimi? Jaz jih po navadi dam v testeninske solate ali pa iz njih naredim hitro lazanjo. Tokrat pa malo drugače, recimo temu kar “reciklaža po Italjansko”. Naredila sem testeninsko omleto in vsi so bili navdušeni. Upam, da boste tudi vi. Če vem je recept všeč lahko všečkate moj […]
24. 4. 2018

NEAPELJSKA OMAKCA ZA PASTA LOVERJE #vegi #meat

Iz teh čudovitih in enostavnih sestavin lahko dobimo 101 recept. Tokrat sem naredila v sodelovanju s testeninami Garofalo, 2 recepta z Neapeljsko dušo >> VEGI >> MESNA>> Več o pridelavi testenin in začetkih testeninske industrije lahko preberete > PASTA LOVER  
24. 4. 2018

PASTA LOVER #Neapelj #Napoli

Jap, jaz sem res pasta lover. Pa vi? Testenine imam rada že od malega, moj oče namreč trdi, da so nas s tem “pitali” v vrtcu in šoli, ker je bilo poceni. Vem da je bil ati zelo hud, ker pravi da potem doma nisem želela jesti nič “pametnega”,… No, meni se še vedno zdi, da so testenine zeloooo pametna hrana. Karkoli jim dodaš je zelo okusno. Naredimo jih lahko na 101 način in ja, res so poceni glede nato, da lahko kupite 500g testenin že za manj kot euro. […]
18. 4. 2018

SREČEN KLUBSKI SENDVIČ #hrananizatjavendan

Sončni popoldnevi in vikendi že kličejo po kurjenju žara, kajne? Mi smo imeli ta vikend otvoritev sezone žara. Tokrat smo se odločili kar za pisano zelenjavo in piščančja nabodala, ki jih otroci obožujejo. Kupim jih v Lidlu, kjer imajo že malo začinjene, nato pa jih še malo posujem z meni trenutno naj začimbno mešanico, ki je novost od Kotanyi paradižnik s česnom. To začimbo posujem tudi po narezani pisani zelenjavi in vse skupaj gre na žar. Med peko polijemo malo s pivom – tokrat s temnim, ker ga radi zraven […]
13. 4. 2018

MASALA KOTANYI #izi

Obožujem indijske jedi, ampak najraje grem kar v kakšno Indijsko restavracijo in si jed naročim. No, tako je bilo do zdaj, ko sem delala mešanico masala sama in mi je vzelo preveč časa. Pred kratkim pa sem ugotovila novost na trgovskih policah in to je Garam Masala mešanica zečimb Kotanyi. Res pa je, da če naredite mešanico sami je ta bolj vaša in posebna. Zato z vami delim oba recepta. En za Garam Masalo, ki jo naredite sami in eno na izi 😉 Sestavine za začimbno mešanico : 2 žlici […]
11. 4. 2018

Srečni prigrizki z reciklažo starega kruha

Naša družina Fortuna resnično ne meče vstran nobene hrane. Vse imam pod nadzorom, da rok ne preteče, da se poje ostala hrana, kuham vedno za toliko ljudi kot je dogovorjeno, ampak kljub temu včasih hrana tudi ostane. Te ostanke zato z veseljem “recikliram” in iz njih naredim novo pisano srečno polnovredno jed, ki zadovolji brbončice tudi mojemu možu, ki je zelo razvajen glede okusov ter mojima hčerama, ki sta v fazi, da večino hrane ne jesta ;))) Zato danes z vami delim reciklažo kruha na malo drugačen način. Upam, da vam […]
3. 4. 2018

SREČNA KREMNA JUHCA #kotanyi #thermomix #jenko

Tokrat vam podam recept za enostavno a zelo okusno kremno juhco, ki nas bo pogrela v teh ledenih dneh. Za cca. 6oseb potrebujete: 1 belo cvetačo 1 zeleno cvetačo 1 koromač 1 do 2 krompirja 1/2 do 1 bela čebula 1-5 strokov česna Kotanyi začimbe v mlinčku ( beli poper, mediteranske začimbe, sol z ingverjem, čili z morsko soljo ali mešanica začimbe Toscana s paradižniki ) Oljčno olje Jenko Belica in dimljeno oljčno olje Jenko  Priprava: Na oljčnem olju podušimo čebulo in česen, nato dodamo očiščeno belo cvetačo, beli del […]
1. 4. 2018

KRUHOVA ROLADA NA 101 NAČIN #reciklaža #kruh #izi

Pri nas doma porabimo vse ostanke celega tedna, za pripravo vikend kosil in pri tem je najboljše to, da ničesar ne mečemo vstran! Tako učimo tudi otroke in kar srce me zaboli, ko se kje hrana zavrže! Zato danes z vami delim eno najboljših reciklaž kruha in to je cmoki ali rolada. Jaz kar sproti ostanke kruha, ki ni več svež ali ga porabimo namesto toasta in ga popečemo v topli sendvič ali pa ga narežem na kocke in dam v zmrzovalnik. Lahko bi ga tudi posušili in hranili v […]
1. 4. 2018

IZI SREČNI MAFINI #reciklaža #velikanoč

RECIPE FOR 12 MUFFINS  1 CUP = 150 ml (yogurt cup cocos Land Eurospin) INGREDIENTS/SESTAVINE: 1 CUP yogurt (cocos, vanilla, no sugar) / 1 lonček jogurta (kokos, vanilija ali brez sladkorja) 1/2 CUP oil / 1/2 lončka olja 1/2 CUP milk / 1/2 lončka mleka 2 eggs / 2 jajca 2 CUPs flavour / 2 lončka moke 1 baking powder / 1 pecilni prašek 12 chocolate eggs or small spoon of Nuttela or fruits (I prefer piece of ananas) / 12 čokoladnih jajčk ali žlic Nuttele ali sadje (košček ananasa) […]
23. 3. 2018

SREČNO VELIKONOČNO KOSILO

Ker obožujemo prepeličja jajca in smo te sreče, da dobimo domača, sem si za Veliko noč omislila pobarvana le v različnih barvah. Ker pa ne moremo brez ustvarjanja je lani naša Tari naredila tudi plastična jajčka preoblečena v plastelin, da je malo drugače. Prav tako sem naredila jajčka presenečenja za našo tradicionalno iskanje jajčk po našem vrtu EGG HUNT. Za kosilo sem nekaj prepeličjih trdo kuhanih jajc olupila in vstavila v šunko, ki sem jo oblekla v sir in nato ovila z listnatim testom (kot kaže slika). Položimo jo na […]

Prijavite se na e-novičke!