Sladko zrelo sadje…ni boljšega, kajne? Jaz sem prav vesela, ker hčeri obožujeta sadje. Zato, ko želita sladico vedno vem kaj narediti. No, da ne boste mislili, da čokolade ne jemo. Tudi to včasih še kako paše 😉 Tokrat vam podam idejo za res okusen sladoled, ki bo zadovoljil tudi gurmane. Meni se namreč večkrat zgodi, da naletim na kakšno dobro bio sadje, ki je že zelo zrelo ali pa je v akciji. Takrat ga kupim več in ga takoj olupim, očistim, zrežem na koščke in dam v zmrzovalnik. Tako imam vedno doma domač sladoled. No ja, ni še narejen, ampak to je najmanj, kajti potrebujemo le še dober mikser in sladoled je v nekaj sekundah narejen. Tokrat sem naredila večbarvni sladoled.

Za 4 kornete sladoleda potrebujemo:

  • 1 zmrznjen narezan zelo zrel avokado Lidl
  • 4 zmrznjene narezane zelo zrele bio banane Lidl
  • pest olupljenih in zmletih pistacij Lidl
  • 1 majhna žlica limoninega soka
  • 1 zmrznjen narezan zelo zrel mango Lidl
  • kokosova moka
  • vanilijev bourbonski sladoled Lidl
  • žlica ali dve vanilijeva skuta / grški jogurt / sladka smetana za stepanje
  • bučno olje Kocbek
  • bučna mleta semena Kocbek
  • stopljena čokolada (50-100g)
  • korneti

Priprava za avokadov sladoled:

Zmiksamo 2 banani, avokado z malo žličko limoninega soka, mlete pistacije, dodamo še malo jogurta ali skute in zmiksamo do gladkega.

Priprava za mangov sladoled:

Zmiksamo koščke manga in 2 banani, dodamo žlico kokosove moke in žlico jogurta ali smetane za stepanje.

Priprava barvnega sladoleda:

Kornet namočimo v stopljeno čokolado in nato v mleta bučna semena. V dresirno vrečko dajemo 1 žlico mango sladoleda, 1 žlico avokadovega sladoleda in 1 žlico vanilijevega burbonskega sladoleda ter tako naprej. Sladoled izstisnemo v kornet. S tem pridobimo retro videz 😉

Prelijemo ga z bučnim oljem in potresemo z bučnimi semeni. Mislim, da vam bo sladoled všeč. Naši Isabelli je zelo 😉

Glede gostote vam predlagam, da probate prvič brez tekočine, kajti je dosti odvisno od mikserja. Jaz delam v Thermomixu in dodajam kokos ali semena po občutku, da zgostim sladoled oz. če želim redkejšega dodam več smetane ali jogurta. Če želite trši sladoled ga dajte v zmrzovalnik za 20minut in nič več, sicer bo potem preveč trd in ne bo več tako okusen in kremast. Če vam sladoled ostane ga lahko ponovno zamrznete in vam predlagam, da ga potem spet premiksate preden ga postrežete. V primeru, da ne želite dodajati mlečnih izdelkov, lahko dodate tudi kokosovo smetano ali dodate naprimer v tem primeru eno sadje (banana) zamrznjeno in eno sveže (avokado), da bo sladoled bolj kremast in okusen tudi brez dodatkov.

Želim vam slasten tek. Vesela pa bom tudi vaše podpore pri Lidlovih izzivih za res dober projekt. Če vem je recept všeč ga lahko všečkate tudi na Lidlovi strani , kjer delimo blogerji recepte za reciklirano kuhinjo. S tem si lahko osvojite tudi lepe nagrade > #HranaNiZaTjavendan #UstvarimoBoljšiSvet#BoljšiSvetJeVMojihRokah#BlogerskiIzziv#RecikliranaKuharija

 

 

 

 

 

 

 

Komentarji

comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Upravljanje zasebnosti

Piškotki za sledenje

Piškotki za zagotavljanje oglasov.

srecna.si
test_cookie
__cfduid,_ga,_gid,_gat

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?