Spet ena fajna ideja za reciklažo hrane. Tokrat ostanki testenin. O testeninah sem že ogromno napisala, na mojem blogu imate tudi dobre recepte za pašto na 101 način. Včasih, ko smo zelo lačni nas zanese in naredimo preveliko količino testenin. Kam z njimi? Jaz jih po navadi dam v testeninske solate ali pa iz njih naredim hitro lazanjo. Tokrat pa malo drugače, recimo temu kar “reciklaža po Italjansko”. Naredila sem testeninsko omleto in vsi so bili navdušeni. Upam, da boste tudi vi. Če vem je recept všeč lahko všečkate moj recept tudi na Lidlovi strani, kjer delimo blogerji recepte za reciklirano kuhinjo. S tem si lahko osvojite tudi lepe nagrade > #HranaNiZaTjavendan #UstvarimoBoljšiSvet#BoljšiSvetJeVMojihRokah #BlogerskiIzziv#RecikliranaKuharija

Za 2 do 4 osebe za veliko ponev potrebujete:

  • ostanke že kuhanih testenin, da prekrijejo ponev
  • 4 x jajca
  • 1/2 smatane za kuhanje (priporočam Lidl cooking cream, ker je gostejša)
  • Začimbe : Kajenski poper, črn poper, kurkuma, zeliščna sol (priporočam Kotanyi)
  • Oljčno olje (priporočam Jenko ekstradeviško hladnostiskano oljčno olje)
  • 1 pest češnjevih paradižnikov
  • nekaj špargljev
  • 1 x mlada čebula
  • parmezan
  • rukola

Priprava:

Najprej razžvrkljamo jajca, ki jim dodamo smetano za kuhanje in začimbe. Narežemo čebulco in razpolovimo paradižničke. Špargljem odstranimo trd spodnji del, ostalo nasesekljamo, vršičke pustimo in jih vtaknemo v testenine za okras. Na oljčnem olju najprej na hitro popečemo čebulo, dodamo šparglje in nato primešamo testenine. Vse skupaj premešamo, da se oljčno olje oprime testenin. Nato zalijemo z jajčno zmesjo. Pomagajte testeninam, da jih jajce objame in napolni luknjice.

Nato pokrijemo in pečemo na manjšem ognju. Ko jajca malo zakrnejo, dodamo še paradižničke in vršičke špargljev ter naribamo parmezan. Vse skupaj se naj še lepo zapeče in že lahko postrežemo s svežo rukolo.

Mi smo rezali omleto kot pizzo in se štirje preveč najedli za večerjo. Naslednjič to pripravim raje za kosilo 😉

V tem receptu imajo glavno vlogo testenine GAROFALO iz Gragnana, Kotanyi začimbe , ostale sestavine so kupljene v LIDL-u 😉 Hvala, da nas spremljate tudi na Instagramu in FB-ju. Smo na vezi! srečen tek vam želim, Tamara

 

 

 

 

 

Komentarji

comments

Comments are closed.