GRAHOVA HLADNA JUHCA #izi

V letošnjem letu sem se odločila, da pričnem jest več juhic, ki so lažje prebavljive, dovolj te nasitijo za delo in po njih nisi utrujen. Tokrat spodaj recept za hladno juhico, ki si jo lahko naredimo doma v 3minutah in si jo nesemo v službo za malico. Pametna, zdrava in zelo okusna malica. Zraven pa priporočam kakšen košček ajdovega, koruznega ali pirinega kruhca. Pirine hlebčke za še boljšo malico, si lahko spečete tudi doma in to na izi. S takimi malicami lahko tudi kakšno kilco izgubimo, tako da jap, to in malo več športa v tem letu, je moja zdrava zaobljuba 2018 😉 

NAJPREJ NEKAJ O GRAHU:

Obstaja mnogo vrst graha, pri nas pa je najbolj cenjen veliki rumeni grah, ki ima zelo tanko kožico in veliki zeleni grah imenovan tudi sldki grah, ki je zelo primeren za konzerviranje oziroma vlaganje v kozarce. Grah vsebuje precej hranilnih snovi in veliko vitamina A ter kompletno skupino vitaminov B. Vsebuje tudi pomembne minerale, železo, fosfor, kalcij,.. Vsakodnevno se v prehrani uporablja veliko in to v podobnih količinah kot fižol. Zato smo ga mi skuhali na sopari, da vam olajšamo delo in si ga lahko privošite kar takoj. Pogosto se uporablja v rižotah, juhah, v solatah in seveda v različnih jedeh na žlico. Tokrat smo ga za vas dali v hitro hladno grahovo juho, ki pa jo lahko seveda tudi segrejete in pojeste toplo.

HLADNA GRAHOVA JUHCA

Sestavine za 6 oseb:

1 majhen kos sladke čebule

1strok česna

450g Valfrutta graha kuhanega v sopari

1-2 zrel avokado

200g kokosovo mleko

100g kisla smetana

Groba sol z ingverjem in limonsko travo Kotanyi v mlinčku, mediteranske začimbe v mlinčku Kotanyi in po okusu bel poper Kotanyi

Oljčno olje Jenko in/ali bučno olje Kocbek

Priprava:

Ta juha vas bo očarala, ker je zelo enostavna in hitra za pripravo. Grah Valfrutta samo odcedimo in že je pripravljen za uživanje. Za v juho ga jaz sploh ne odcedim, kajti je kuham na sopari in je ta tekočina samo lasten grahov sok, ki vsebuje vitamine. V Thermomix / mikser ali blender damo vse naštete sestavine in jih zmiksamo do gladkega. Najprej dodajte manj mleka in smetane, da lahko potem po okusu dodajate in spreminjate gostoto in okus juhe.

Namig: Polijemo s oljčnim oljem Jenko z limono ali Belico ali dimljenim ali Kocbek bučnim oljem in za večjo sitost dodamo nekaj zrnc Valfrutine čičerike, ki je kuhana v sopari. Pa dober tek!

Na delavnicah in promocijah vas naučim še kakšen trik hitre in okusne priprave juhic. Prva taka bo 17.1.18 v sredo v Btc Ljubljana. Vabljeni! Več info vam pošljem na mail. Prijave za brezplačne delavnice >> [email protected] 

 

Komentarji

comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prijavite se na e-novičke!