IDEJE ZA MARTINOVE POJEDINE

Tokrat vam podam še nekaj idej za Martinovanje. Super jedi, ki pričarajo praznično družinsko vzdušje 🙂

martinova_pojedina-400x400.jpg

1. MARTINOVA POJEDINA Z RACO, NJAMI OMAKCO, RDEČIM ZELJEM, KROMPIRJEM IN KRUHOVIMI RAČKAMI : KLIK ZA RECEPT

gosskarucnafila

2. Malo bolj fensi način za polnjenje gosi ali race pa je prikazan tukaj, kjer smo v Skaručni skupaj z gosti in MasterChefovci pekli same dobrote: SKARUČNO MASTERCHEFOVSKA GOSKA

PRAZNIČNA VEČERJA-KOSILO

3. V PEČICO DAJMO:

  • Svinjska rebrca z kožo, spodnji del je zavit v panceto….
  • mrežna pečenka s pomarančo in limono…
  • Perutničke z gorčico s semeni…
  • piščanec z zeliščnim maslom pod kožo, timijanom in seveda sol, poper,,,
  • čebula in korenje naj se pečejo zraven in jih na koncu zmiksajte zs paličnim z omako vred ter dodajte malo belega vina in malo smetane za kuhanje – super omaka za preliv jedi 🙂

PIŠČANEC FILA

4. FILAN PIŠČANEC bo super kosilo med “prazniki” za vsak okus. P.s. ne pozabite polivat piščanca z belim vinom 😉

PURANJE BEDRO FILANO

5. Lahko pa naredimo tudi FILANO PURANJE STEGNO  

RACA ROŠTILJ

6. RACA je boljša in še bolj hrustljava, če se vrti v pečici-roštilj in se pri tem obliva z lastno maščobo. Tako lahko pripravimo tudi piščanca, ki pa mu pod kožo potisnemo maslo 🙂 V pekač pod raco lahko damo kakšno KRUHOVO ROLADO ali pa kakšno ZELENJAVNO MEŠANICO.

PRILOGA PRAZNIKI

7. Lahko pa naredimo tudi STEFANI PEČENKO z račjim mletim mesom in jo postrežemo z rdečim zeljem ter mlinci ali kruhovo rolado.

stefani martinovo

8. Recept za govejo različico te jedi po kateri lahko delate: GOVEJA STEFANI PEČENKA

goveji zrezki polnjeni v vinski omaki

9. Zelo dobra jed z vinom je polnjena govedina: ZREZKI V GORČIČNO VINSKI OMAKCI

10. In še zadnja ideja za predjed ali snack, če boste koga gostili med temi Martinovimi dnevi: RAČJA PAŠTETA S PENINO, ki jo ustvarite iz ostankov race, dodamo ostanke omakce, sirni namaz, kislo smetano in malo penine ter zmiksamo. Začinite po okusu in postrežite v spremljavi pancete, sira z bučnim oljem Kocbek in seveda deci penine 😉

račja pašteta s penino

IDEJA/RECEPT za polnjeno raco malo drugače > POLNJENA RACA

martinova-raca-fortuna

Želim vam čudovito martinovanje, polno dobre volje in saj veste IN VINO VERITAS 😉

Če pa se vam ne bo ljubilo kuhati in si kljub temu želite praznovanja martinovega, pa vabljeni na MARTINOVANJE ali le pokušino Frelihovih penin in vin,  v SLOVELY restavracije po Sloveniji >> Ajdovščina DAMA, STEKLENI DVOR in STUDIO BISTRO v Ljubljani in FRELIH v Šentrupertu.

Rezervacije > [email protected]

Vaša Srečna Tamara

Komentarji

comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prijavite se na e-novičke!