POLETNA HLADNA JUHA – PARADIŽNIKOV GASPAČO #valfrutta

Recept za cca. 6 oseb

POTREBUJEMO:

1 pasiran paradižnik Valfrutta Pasata (450g)

1 paradižnik v koščkih Valfrutta (400g)

1 sladka rdeča in / ali rumena paprika

2 stroka česna

1/2 šalotke

1/2 olupljene sveže kumare

1 žlica balzamičnega belega kisa

1/2 dcl oljčnega olja

kajenski poper / čili / kurkuma

kokosovo mleko / smetana

Po okusu solimo in dodamo sladkor

PRIPRAVA:

V blender/mikser damo česen, čebulo, kumaro, rdečo papriko in vredu zmeljemo. Nato dodamo še ostale sestavine in zmiksamo dokler ni juha popolnoma enotna. Začimbe dodajajte po okusu. Postrežemo lahko z Valfrutta sladko koruzo in grahom, ki bo juhi dodalo barvitost in pestrost v okusih.

Več svežih enostavnih receptov lahko najdete v mesecu juliju v InterSparih po Sloveniji, kjer bom z vami tudi v živo 🙂 VABLJENI!

Več o projektu Kuhamo z Valfrutto >  www.valfrutta.it in PROMOSTIL

Komentarji

comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prijavite se na e-novičke!