TROPSKI SLADOLED #izi #domače #njami

Poletje prihaja in “must have” nujno je doma vedno imeti zrelo sadje, smetana, jogurt in sladoled lahko naredimo kadarkoli. Tako bomo z veseljem ponudili sladoled svojim otrokom in sebi, kajti vemo kaj je v njem in če imamo zrelo kvalitetno sadje, ne bomo potrebovali nobenega sladkorja in bo ta sladica popolnoma zdrava in okusna 🙂

Jaz v večini naredim sladoled kar sproti, včasih pa se mi zgodi, da imam preveč domačega zrelega sadja, ki ga ne zavrzem, ampak ga predelam v “marmelado” (samo pokuham brez dodatkov in zmiksam) ter shranim v zmrzovalnik.

V kakšnih akcijah kupim tudi bio banane (raje jih imamo kot navadne, zaradi okusa in ne da bi bilo nujno kupiti vse bio,…), ki jih doma pustim poleg jabolk, da vredu dozorijo – dobijo pike in nato jih narežem ter shranim v zmrzovalnik. Tako imam vedno pripravljeno sadje za naraven sladoled, ki je lahko podlaga za vse okuse.

Tokrat sem kupila zelo dober zrel mango, ki je bil v Lidlovi akciji ta teden in ko sem ga olupila sem vedela, da je popoln za svež sladoled. Iz zamrzovalnika sem vzela 2 posodici (cca. 4dcl) zmrznjene marmelade iz manga in domačih breskev, dodala 2 sveža manga in dobro pest zamrznjenih banan. Fajn je, ker imam na preizkušnji Vorwerkov Thermomix, tako da sem samo v slabi minuti zmiksala popoln sladoled 🙂 P.s. če je pregost lahko dodate malo sladke smetane za stepanje, če je pretekoč lahko smetano stepete predčasno in jo potem vmešate v sladoled ali pa dodate malo kokosove moke. Lahko pa uporabite kar malo jogurta (lepo paše zraven tudi kakšen tropski okus ali kokos). Nič ni narobe in vse je super 🙂

V primeru, da ga naredite večjo količino in ga shranite v zmrzovalnik, vam predlagam, da ga vsaj 20 minut prej dajte na sobno temperaturo, da ga boste lahko lepo razdelili v skodelice/naredili kepice,… Jaz ga imam najraje malo stopljenega, ker je takrat okus sadja res najboljši 😉 Če želite sladoled sladkat ga dajte z medom, javorjevim sirupom, ampak če so zraven sladke banane to ne bo potrebno.

Seveda, pa da ne bo dolgčas temu sladoledu, mu dodam kokosove kroglice, malo tropskega suhega sadja, oreščkov in kokosovega čipsa. To je namreč pika na i, kot naprimer v vanilijevem sladoledu piškotki, le da je sadna verzija boljša izbira za vaše otroke in tudi za vas 😉 Isabella ga obožuje, pa vi?

P.s. jaz sem pa bolj čokoladna in piškotna, tako da vam nalednjič podam nekaj idej kako naredim sladoled zase, ki je res za prste polizat 😉 Pa slasten vikend, ki je pred nami vam želim, Tamara

 

Komentarji

comments

Comments are closed.