RECIKLAŽA VELIKONOČNE ŠUNKE in JAJC ;)

Tisti ki me spremljate, me že verjetno poznate toliko, da veste, da se pri nas nobena hrana ne meče vstran! Zato tokrat podam tudi vam nekaj idej za porabo ostankov šunke in kuhanih jajc po veliki noči 😉

1.Priporočam kakšen zajtrk/ kosilo /večerjo, tako da toast popečete, namažete s kakšnim hrenovim namazom in/ali domačo zaseko, dodate rezino šunke, popečete nekaj špargljev in jajce ter položite na šunko.

Lahko prelijete z limoninim oljčnim oljem Jenko ali Palmieri s tartufovo aromo, da je jed še boljša 😉

2. Za svežino pa zraven paše solata z jajci 😉

3. Lahko pa šunko narežete na koščke in jo dodate v testo za kruh brez kvasa, ki je zmešan v slabih 5 minutah in se peče samo 30-50minut. To testo lahko nadevate tudi v mafin modelčke in imate kot samostojen prigrizek. Recept > KRUH S ŠUNKO

4. Seveda pa lahko koščke šunke in koščke kuhanih jajc dodate tudi v kakšno testeninsko solato ali pa celo v francosko. Enostavno in dobro 🙂

5. Lahko pa šunko narežete na kose, kupite sir Raclet (Leclerk), skuhate nekaj krompirjev z olupi (olupite kuhane) in naložite v pekač : kosi krompirja + kosi šunke + po želji lahko dodate še trdo kuhana jajca + prekrijemo s sirom Raclet. V pečici pečemo tako dolgo, da se sir ne stopi in po vrhu dobi malo zlate skorjice. Seveda pa je ta jed še boljša, če imamo posodo/aparat za Raclet in si vsak naredi sam svojo “porcijo”po prej napisanem postopku in je ta jed prijetno druženje s prijateji 😉 Pa dober tek želim. P.s. če še niste tega jedli in ne poznate, potem vam priporočam, da to delate zunaj, kajti ima sir zelo močan vonj 😉

Komentarji

comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prijavite se na e-novičke!