ASTMA, ALERGIJE > MOJA REŠITEV!

Ta blog moram napisati, za vse vas, ki živite z alergijami in/ali astmo, kajti vam lahko moji nasveti olajšajo življenje! Jaz imam namreč alergijsko astmo, kar pomeni, da sem alergična na ogromno različnih prahov in pršic, ki so povsod v okolju in največ jih je prav v našem domu. 

Alergije sem imela že kot majhna punčka in se spomnim, da so me v šoli venomer “posmehovali”, ker sem ogromno kihala in smrkala,.. Moja mami pravi, da me je peljala k zdravniku, ampak takrat so vsemu rekli, to je prehlad, zato smo mislili, da sem pač venomer prehlajena,.. Problem pa je bil doma, kajti imeli smo perzijske mucke, ki so z mano tudi spale, v postelji sem imela tudi ogromnoooo plišastih medvedkov, ki so mi delali družbo, ampak seveda se niso nikoli prali, prav tako sem imela tepihe iz ovčke, posteljo iz žameta in zavese, ki so bile takrat zelo popularne.

Vsepovsod pa je bilo ogromno robčkov. Ko sem odrasla in se preselila na svoje sem imela parket, brez zaves in tepihov in pozabila na alergije oz. takrat misleč prehlad. Bila sem ozdravljena. Žal pa se je ta “prehlad” vrnil v veliko močnejši obliki, ko sem se preselila k možu, kajti v spalnici je imel tapison in zidove oblečene v les, za njim pa je bila plesen. Seveda tega nismo vedeli in meni se je stanje tako poslabšalo, da sem pristala na zdravilih za astmo in vsak dan sem uporabljala inhalator, jedla tablete,… Nato pa se odločiva z možem za renovacijo in za zidanje novih prostorov. Ko smo odmaknili les, nam je bilo vse jasno. Spalnico smo sanirali in zgradili tudi novo, kjer sem potem spet zadihala s polnimi pljuči in čistim zrakom. Povsod smo položili ploščice in pralne površine, manj pohištva v bivalnih prostorih, kupili smo Feydomovo sedežno garnituro, ki je pralna in zavese ter tepihe iz umetnih materialov,… Vse je pralno nad 60 stopinj celzija in moja astma se je umirila 🙂 Zdaj sem brez zdravil že nekaj let. Uporabim jih le po potrebi, če smo kje, ko je večja vsebnost pršic ali prahu na katerega imem še vedno alergije. Zato si pomagam tudi s preventivami kot so Solne sobe “aerosol”, morje “vitamin sea”, terapije s čebelicami in matičnim mlečkom, inhalacije hladna para, ionizator in filtriranje bivalnega prostora – sploh pozimi, ko ne moreš ves dan zračit, čistimo brez čistil, samo s parnim čistilcem in s kisom enkrat mesečno dezinficiramo tla,…

KAKO SI POMAGAMO, da bomo lahko v kratkem brez ali vsaj z manj zdravili, živeli lažje z alergijami/astmo>

Najlažje si pomagamo tako, da vsak dan prostor zračimo na prepih več krat na dan po nekaj minut, oprano perilo sušimo v sušilcu (sploh spomladi, ko zunaj vse cveti), kupujemo umetne materiale, ki jih lahko peremo na vsaj 60 stopinj celzija (sploh tekstil za spanje, bivanje, blazine, ležišče, tepihe,…). Iz stanovanja se morajo odstranit vsi tepihi, itisoni, oblazinjeno pohištvo z blagom,… Zavese naj bodo prav tako iz umetnh materialov, kamor se pršice ne naselijo, prav tako priporočam nakup tepihov shagy-umetnih materialov, ki jih lahko globinsko sesamo ali pa strepamo (kar je meni še vseeno delalo nevšečnosti zaradi prahu) in ostalih pralnih materialov. Najboljše sedežne garniture so iz umetnega usnja ali mikrofibre, ki ima zaščito proti pršici.

Zato priporočam sedežne Feydom, ki so poleg tega, da so mehke, kvalitetne, lepe in zložljive po vaših željah, tudi pralne! To je najboljše, kar lahko dobimo za vse alergike in astmatike!

Kaj sploh so pršice in zakaj živijo v naših domovih ter kako se jih rešimo pa lahko preberete > tukaj

 

Komentarji

comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prijavite se na e-novičke!