ALI STE VEDELI? #Naotvoritvi #RayBan

A ste vedeli, da je Ray Ban eden najkvalitetnejših proizvajalcev očal že od leta 1929. Aviator očala so bila narejena za pilote ameriške vojske in prav spominjam se ko jih je nosil tudi sexy Tom Cruise u filma Top Gun in oblečen je bil v jakno Avirex. Vsi so jih takrat nosili. No žal le jaz ne, ker sem bila še premlada, zato pa se mi je končno zdaj uresničila želja, da jih imam tudi jaz 🙂 V Ljubljani se je namreč odprla nova trgovina RAY BAN optike Feliks v centru ljubljane, imajo pa veliko izbiro tudi v Supernovi Ljubljana Rudnik. Res so prijazni in nudijo strokovno pomoč pri izbiri. Spremljajte jih na spletu, kjer lahko zasledite kakšne akcije, popuste,..

Nekaj zanimivosti iz zgodovine Ray Ban-a:

Vsi so podlegli dobremu in kvalitetnemu modnemu trendu, ki ga narekujejo sončna očala znamke Ray Ban.

retrorayban

Zgodovina sega v daljno leto 1937, ko je bila znamka ustanovljena v okviru hčerinskega podjetja Bausch&Lomb. Ampak začetki segajo še dlje v zgodovino. Natančneje v leto 1929, ko je ameriška vojska iskala rešitev za svoje pilote. Z letali so namreč letali čedalje višje in težave z bleščečim soncem, glavoboli in slabosti so jih pri tem zelo obremenjevale. Še isto leto je John MacCready iz United States Army Air Corps dal pobudo podjetju (ki se je takrat ukvarjalo z medicinsko opremo) Bausch&Lomb, da izdelajo pilotska očala, ki bi preprečevala oz. manjšala slabosti in glavobole pri njihovih pilotih. Sedem let kasneje je nastal prvi prototip očal, ki so ga poimenovali Anti Glare (zanimivost je bila ta, da je bil izdelan iz plastičnega okvirja in je imel zelena stekla).


raybanretro

1937 so ga predelali in mu naredili kovinski okvir. Tako je nastal Ray Ban Aviator, ki so ga nato tudi patentirali. Leta 1952 je sledil Wayfarer, ki so ga opremili z G-15 steklom. To je bilo izdelano iz mineralnega stekla in termalno ojačano. Sledili so novi in novi modeli, med katerimi je bil prepoznaven tudi Olympian 1965. Od takrat dalje se znamka očal ne pojavlja samo pri znanih osebnostih, ampak je sinonim kvalitete. Nosijo jih tudi Holivudske zvezde vseh časov.

viprayban

Letošnja kolekcija pomlad-poletje prinaša novost, in sicer nekakšno mešanico priljubljenih modelov očal Ray-Ban Clubmaster in Round, imenovano Clubround. Model, oblikovan za sodobne intelektualce, ki stremijo k unikatnemu in po meri narejenemu slogu, združuje pristno zasnovo DNK Ray-Bana in ikoničnega sloga, ter na takšen način ustvarja sodoben, t.i. »frajerski« videz. Pri tej znamki gre pravzaprav za prenovo oziroma posodobitev legendarnega modela Ray-Ban Gatsby iz osemdesetih let prejšnjega stoletja, nov pomen pa daje značilnemu visokemu slogu, ki prekriva obrvi, in okroglim okvirjem s pridihom sodobnosti, ki ga je izbrala tudi naša mlada zvezdica z najlepšim imenom PopIn-ova Tara Zupančič.

raybanLeta 1999 so RAY BAN prodali podjetju Luxottica za neverjetnih 640 milijonov dolarjev.

Kako izbrati prava očala zase in na kaj je potrebno paziti > SONČNA OČALA

Komentarji

comments

Comments are closed.