ZLATI VELIKONOČNI NJOKI #velikanoč #zlato #palmieri

Ta vikend smo nakupovali v Mercatorju, da podpremo naše skakalce. Če še niste vedeli ima Mercator tudi svojo znamko sestavin, ki so resnično okusne, kvalitetne in tudi cenovno ugodnejše. Zato smo tokrat izbirali med temi proizvodi tudi mi. Naši gospodičnici obožujeta njihove sveže minute njoke, zraven smo kupili še sir, smetano za kuhanje in puranja prsa, ki so primerna hrana tudi za športnike. Namesto puranjega mesa lahko izberete tudi piščančje, ribje (tuna ali losos) ali pa velikonočno šunko in delate po istem enostavnem receptu kot sem naredila jaz.

SESTAVINE:

  • 1 x njoki Minute Mercator
  • 1 x topljen sir Mercator (2-3 trikotnike)
  • 1 x trdi sir Mercator (malo sveže ribanega)
  • 1 x smetana za kuhanje Mercator
  • 2-3 zrezke puranjih prsi
  • drobnjak
  • sol
  • poper
  • olivno olje

 

PRIPRAVA:

Meso ali šunko narežemo na majhne koščke, ga solimo, popramo in ga v ponvi na hitro popečemo do zlato rjave barve, ampak pazimo, da še vedno ostane sočno. Nato zalijemo s smetano za kuhanje in zmanjšamo ogenj, dodamo topljene sirčke in naribamo parmezan. Premešamo in počakamo da se omaka zgosti. Da je jed še bolj velikonočno obarvana dodamo žlico ali več hrena s smetano in dobro vmešamo v omako, da se okusi poenotijo. Njoke skuhamo v samo 2 minutah v vreli slani vodi ali jušni osnovi. Lahko jih vmešamo v omako z mesom ali pa jih le prelijemo z olivnim oljem in dodamo meso in omakco le po vrhu. Dodamo še sveže sesekljan drobnjak in dober tek***

V primeru, da želimo enostavno jed iz njokov dvigniti na višji nivo, ki je zelo primeren tudi našim zlatim skakalcem, pa lahko na koncu dodamo malo olivnega olje z belimi tartufi in koščki zlata oljarne Palmieri. Enkratna kombinacija!

Olivno olje s tartufi in zlatom Palmieri, lahko kupite tudi tukaj > PALMIERI Z ZLATOM

Komentarji

comments

Comments are closed.