V iskanju ugodnega a kvalitetnega pralnega gela

Na podlagi mojega prvega raziskovanja za pralni prašek sensitive za otroke in na podlagi tega, da večina ne zmore madežev, ki jih otroci naredijo sem svoje iskanje za pralnim gelom za perilo razširila še na vse ugodnejše in po sestavi podobne dražjim in kvalitetnim proizvodom. Tokrat sem probala znamke: DENKMIT od DM-a, BLINK od Mullerja, DEXAL od Eurospina, FORMIL od Lidla in TANDIL od Hoferja. Vsi so primerljivi z Arielom, Persilom,… Cene pa so več kot pol nižje. Vsi prej našteti so od 25-35 pranj za 2,50-4eur. Lahko zbiramo med različnimi vonji, za različna pranja ali pa za barvno ali belo perilo. DM in MULLER ima še možnost za delikatno pranje,… Eurospin , Dm in Mullerjevi geli so tudi z vonji ali aloe vero. Neateri pa imajo celo možnosti sensitive pranja, ki je primerno tudi za dojenčkovo kožo. Tako da na podlagi tega so vsi enako kvalitetni. Res pa je, da še vedno dajem na madeže kakšen gel proti madežem (kupim kar od DM znamke, včasih pa tudi, če je v akciji Vanish,..). Najbolj dišeče perilo pa je prano z DM-ovimi pralnimi geli (sploh z temi novimi vonji ali aloe vera). Trenutno najcenejša izbira pa je Lidlov Formil in Eurospinov DEXAL (jaz ga kupujem z aloe vero) za belo in barvno perilo.

baby sensitive

Glede nato, da pa radi dodajamo tudi mehčalce (o naravnih je več napisano v prejšnem članku o pranju perila), pa vam lahko priporočim meni najljubše Ornelove sensitive za dojenčke ali pa VERNEL Henkel mandljev vonj, ki mi je res super, ampak so ga nehali izdelovat, tako da sem spet v iskanju novega meni najljubšega vonja. Lahko pa izberemo še ugodnejše Denkmit DM svež vonj breskev ali Sunny breeze. Za dojenčka, pa sem probala tudi ugodnejše mehčalce Eurospina, Lidla in DM-a, ki so antialergijski oz. primerni za dojenčkovo kožo. Od DM-a mi je super sredstvo za dezinfekcijo perila sensitive, ki ga najdete med mehčalci Denkmit, ampak njihov mehčalec sensitive pa me ne prepriča. Mnogo boljše se odnese Eurospinov Dexal baby in malenkost manj od Lidla Doussy.

Vernel dm

Brez česa pa ne morem?

Če ste ena izmed modernih gospodinj, verjetno ne sušite perila več tako da ga obešate in potem nekaj dni v mesecu likate,…se matrate,… Jaz definitivno tega ne poznam, kajti obožujem sušilni stroj, nastavim program sušenja, da mi posuši perilo na 98% in nato ga še toplega vzamem iz stroja, zložim ali obesim na obešalnik in to je vse. Nikoli ne likam! 🙂 P.s. če imate moža, ki potrebuje obleke in srajce pa vam predlagam čistilnico 😉

Ker pa sušilec skoraj ves vonj mehčalca uniči, pa sem odkrila lističe za v sušilec z vonjem 🙂 Ker so bili lističi precej dragi sem jih za nekaj časa opustila in nato odkrijem…:)..dm znamka Denkmit resnično dišeče in cenovno dostopne lističe za sušenje 🙂 Jaz jih dam v sušilec le stvarem, ki ne gredo na kožo. V bistvu jih imam najraje za posteljnino ali deke, povštre,.. Posteljnina namreč stoji v omari od pranja do naslednjega postiljanja vsaj 2-3 tedne, če ne več, zato izgubi svežino mehčalca, pranja,.. Rešitev: preden postiljate – preoblačite posteljo jo dajte v sušilec za vsaj 10 minut in ji dodajte 1-2 dišeča lističa. V spalnici boste uživali v vonju svežine še 1 teden po postiljanju 🙂 Ali pa poznate občutek, ko dobite nenajavljen obisk in morate na hitro osvežit pokrivala, povštre, odeje, da bodo lahko gostje prespali pri vas, ne da bi vam bilo neugodno glede nesveže posteljnine,..to s sušilcem in dišečimi lističi je super rešitev tudi zato!

denkmit perilo listici

P.s. priporočam tudi nakup lističev za barvno perilo, da se oblačila med seboj ne obarvajo. Najcenejša in kvalitetna izbira je prav tako znamke Denkmit od DM-a.

Več o kvalitetnem, ugodnem in naravnem pranju perila (pralne krogle, naravna, narejena doma ali kupljena sredstva,..) : PEREM UGODNO A KVALITETNO

Če imate kakšen nasvet, info o cenejših ali kvalitetnejših sredstvih za perilo, bom vesela vašega komentarja!

Komentarji

comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prijavite se na e-novičke!