Gregorjeva zaljubljena polenta #jenko #oljčnooljelimona

POTREBUJEMO:

  • 200ml polente
  • 600ml jušne osnove (lahko voda+kocka)
  • 1 trikotnik topljiv sir
  • Oljčno olje Jenko limona
  • 1 Piščančja prsa brez kosti
  • Oljčno olje Jenko
  • pol čebule
  • 1 strok česna
  • barvna paprika
  • 1 majhen kos ingverja
  • češnjeve paradižničke ali na kose narezan paradižnik
  • kakšno zelenjavo, ki jo imate doma (jaz sem dodala iz zmrzovalnik bučke,..)
  • drobnjak
  • sol in poper z limonsko travo
  • kajenski poper
  • 1 žlica kisle smetane
  • sladka smetana

pisanapolentajenko

PRIPRAVA:

Polento skuhamo v jušni osnovi in na koncu dodamo topljiv sir (lahko maslo, parmezan,..), po okusu solimo in prelijemo v silikonski model, da se polenta strdi. Meso narežemo na poljubne kose, ga začinimo in jih popečemo na olivnem olju Jenko. Dodamo na kocke narezano čebulo, malo česna, narezane majhne kose ingverja in vse skupaj popečemo do zlate barve. Nato dodamo še papriko in na koncu še bučke in paradižnike. Vse skupaj premešamo in podušimo do željenega. Jaz imam rada, da se zelenjava malo razpusti, da se naredi naravna omaka, a da ostane kljub temu, še vedno barvita in malo hrustljava. Začinimo s poprom in soljo z limonsko travo, svež nasesekljan drobnjak in na koncu primešamo še malo sladke in kisle smetane, ki povežeta meso z zelenjavo in naredita gosto omakico. Polento položimo na krožnik, dodamo še meso z zelenjavo in postrežemo to gregorjevo družinsko jed. Pika na i pa je, ko prelijemo jed z Jenkotovim oljčnim oljem z limono. Verjemite, da ko boste enkrat okusili to kombinacijo, ne boste več želeli jesti jedi brez oljčnega olja Jenko limona 😉

Komentarji

comments

Comments are closed.