MAFNICE by IRIS

    • iris kočevar
    • Zmagovalka Iris Kočevar je za ta super velikonočni recept prejela srečno razvajanje v Lepotnem salonu Biser v Komendi 🙂 Hvala vsem za sodelovanje na srečni 🙂 Več o Mafnicah:MAFNICE (MUFFIN POTICE) so pri nas stalnica zadnji dve leti za praznike. Preizkusila sem že kar nekaj variant receptov. Najbolje se obnese tale recept:

      Testo:

      Potrebujemo: 650g moke, 1 vrečka suhega kvasa, 2 dcl mleka, 150g sladkorja in 150g masla, 4 rumenjake, 1 vanilijev sladkor, nastrgana lupina bio limone. Zamesimo in pustimo v hladilniku čez noč v pokriti posodi. Naslednji dan razvaljamo testo na cca. do 1cm debeline (raje malo tanjše) in namažemo z nadevom. Naredim mix nadev, saj imamo precej občutljive želodce in nam običajen orehov nadev ne ustreza.

      Nadev: 100g orehov poparim z mlekom, ohladim in dodam 150g skute, dve veliki žlici kisle smetane in sladkor po okusu, malo cimeta.
      Zvijem kot potico, vendar v rolico manjšega premera. Narežem na cca. 3 cm široke kolobarje in postavim pokonci v pekač za muffine. Premažem s stepeno jajčko in pečem cca. 25 minut na 180 stopinjah.

      mafnice muffin potice by Iris
      Dober tek! Potica se pri nas nikoli ni pojedla… Mafnice pa vsi obožujejo, od najmlajšega do najstarejšega 🙂

Komentarji

comments

Comments are closed.