LAZANJA PO MOJE

    • Sestavine: 

      1 x parmezan Reggiano ali Granapadano 16 mesecev zorjen Eurospin
      1 x Bolonjeze Fortuna : http://www.srecna.si/index.php/testeninske-jedi/57-srecni-recepti/testeninske-jedi/108-bolonjeze-fortuna
      2 x sfolija – testeninski lističi sveže lazanje Eurospin
      1 x bechamel Eurospin
      1/2 kisle smetane
      1 x smetana za kuhanje Panna Eurospin
      2 x trdo kuhano jajce
      1 x feta sir

      Navodila za pripravo:

      Recept je za 6 velikih kosov lazanje za velik pekač za v pečico. Združila sem več različnih okusnih lazanj iz Sicilije, Sardinije in Calabrije in seveda moj pečat.

      Najprej skuhamo omako bolonjeze. Pravi Siciljanski bolonjeze je s korenčkom, pelati, zeleno in čebulo. Jaz sem pa tudi to malo dodelala. Več je med mojimi mesnimi recepti.

      bolonjeze 2

      Priprava lazanje:

      Predlagam, da kupite sveže lističe za lazanjo. Zmešamo beshamel, smetano za kuhanje in malo kisle smetane.
      Na dno damo malo te mešanice bechamela in nato testeninski lističe (cca. 6-8)

      IMG 6301

      nato polijemo bolonjeze in spet bechamel ter sveže nariban parmezan in spet testeninske liste.

      IMG 6303

      Druga plast je bolonjeze, mešanica bechamela in na male koščke narezana trdo kuhana jajca,..

      IMG 6305

      nato ponovimo postopek, ampak namesto jajc dodamo feta sir in tako lahko ponovljamo dokler imamo dovolj omake,…

      IMG 6308

      Na koncu naj bodo testeninski lističi popolnoma prekriti z bechamelom in velikim slojem parmezana.

      IMG 6312

      Pečemo kombinirano na 200-250 stopinj celzija cca. 30 minut. Med peko preverjamo, da ne bo zgornja plast zažgana in reguliramo stopinje.

      IMG 6318

      UNA BUONA APPETIT*

Komentarji

comments

Comments are closed.