CHEESECAKE BREZ PEČENJA – BASIC

Pekač 24 cm premera. 

Sestavine: 

  • 250-300 g polnozrnati piškoti
  • 100 g maslo-margarina
  • 4 kos Philadelphia clasik (soft cheese cream), če hočemo čokoladno pa Philadelphia Milka ali pa stopimo čokolado in jo vmešamo v navaden soft cheese namaz
  • 200-300 ml smetane za stepanje
  • 4 velike žlice kisle smetane

SESTAVINE_CHEESECAKE.jpg

Navodila za pripravo: 
Piškotno dno je iz popolnoma/delno zmletih polnozrnatih keksov ter stopljenega masla ali margarine. Pritisnemo ob dno pekača-posode (pomagamo si s tlačilcem krompirja za pire).

miklav%C5%BEev_cheesecake_1.jpg
Krema pa je zmešana-zmiksana masa iz mehkega sira-namaz Philadelphia ali podobno ter dodatkov kisle smetane in po okusu sladkorja (cca. 1dcl).
Na koncu počasi in previdno primešamo še že-stepeno sladko smetano (ne preveč, da ne bo na koncu smetanova krema namesto cheesecake). Nato pokrijete in pustite vsaj 4-6 ur v hladilniku, da se strdi.

milka_cheesecake-400x179.jpg

Možnosti:

* Lahko delate tudi več barvno-plastno (po receptu Milka Philadelphia ali po ČOKOcheesecake brez pečenja) ali pa polovici mase le dodate nekaj žlic čokoladno lešnikovega namaza 😉

* Če želite pa lahko v kremo vstavite razno sadje ali tortico prelijemo s stopljeno čokolado, prelivi,..okrasimo po inspiraciji.

CHEESECAKE_BREZ_PE%C4%8CENJA.jpg

Osnovni recept za ZDA Cheesecake s pečenjem: CHEESECAKE BASIC

Komentarji

comments

Comments are closed.