MORSKI PIKNIK

Škampi, kozice, hobotnica, lignji,… Vse to so morske dobrote, ki jih lahko pečemo tudi na žaru. Predlagam sveže škampe oprane in namočene v marinadi iz mediteranskih zelišč, sesekljanega ali zmletega česna in šarlotke, sol, olivno olje, malo limoninega soka in belega vina. Prav tako s to marinado prelijem tudi že v naprej kuhano hobotnico in lovke orjaškega lignja, ki pa jih še naknadno solim z grobo soljo.

Oluščene kozice pa lahko naredimo tudi kot nabodala in jih prelijemo z marinado, ki sem jo opisala zgoraj ali pa jih začinimo enako kot ribe: RIBJI PIKNIK

Pečemo na srednje vročem žaru. Morske sadeže raje pecimo na pladnjih, da se ne izsušijo. Škampe z oklepom pa lahko položimo direkt na rešeta, kajti bodo tako še boljši 🙂 Med peko premažemo-polivamo z marinado, ki ji dodamo malo več vina ali vode.

Včasih rada naredim tudi kaj drugače in dodam še kakšen curry, kurkumo, kokos ali kakšna druga zelišča ali začimbe, ki pašejo na morske jedi. Prepustite se okusom. P.s. če je morski sadež svež ga ni potrebno sploh marinirat, ker je že sam po sebi perfektnega okusa. Najboljše pa je vedno direkt iz morja, kar v morju opran in pečen prelit z ekstra dobrim deviškim oljem 🙂

Zraven lahko postrežemo svež kruhec in zelenjavo na žaru: ZELENJAVA ZA ŽAR

Njami tek želim**

Komentarji

comments

Comments are closed.