*kiflčar, mlad krompir, topinambur
*sladek krompir
*rdeča čebula
*kocka za omako za pečenke
*olivno olje
*maslo
*Na zgornji slikci sem dodala še strok česna, sveža zelišča: rožmarin, timijan in baziliko ter mešanico začimb Kotanyi za žar in bilo je njami :))
*TOPINAMBUR je nadomestilo za krompir, ki naj bi bil bolj zdrav, primeren za sladkorne bolnike, diete in je užiten tudi surov. Gomolj je podoben krompirju a okus je bolj sladek.
PRIPRAVA:
Vse skupaj zmešamo in pečemo v pečici (od 30-60min na cca.200-220 stopinj – odvisno od pečice in količine,..)
SESTAVINE:
PRIPRAVA pomfrija:
Krompir lahko cvremo v vročem rastlinskem olju ali pa ga položimo na pekač na peki papir in pokapamo z olivnim oljem in pečemo na 200-250 stopinj izmenično v pečici. Pečemo tako dolgo, da je krompir znotraj mehak in zunaj hrustljav (vmes ga lahko pokrijemo z folijo in na koncu še zapečemo!
p.s. na koncu ga solimo in pretresemo, lahko pa mu dodamo še kakšno bolj “gurmansko” noto npr.malo sesekljanih suhih ali svežih zelišč in jih pomakamo v kakšno dobro pomako npr. domača majoneza s česnom in balzamičnim sirupom,.. 🙂
SESTAVINE:
Želim vam dober krompirjev tek 🙂
Nekaj krompirjevih jedi lahko najdete še tukaj: http://www.srecna.si/index.php/glavne-jedi/zelenjavne-jedi/55-srecni-recepti/glavne-jedi/zelenjavne-jedi/97-krompir-z-zelenjavo-iz-pecice in polnjn krompir s suhimi paradižniki: http://www.srecna.si/index.php/glavne-jedi/zelenjavne-jedi/55-srecni-recepti/glavne-jedi/zelenjavne-jedi/170-polnjen-krompir-s-sparglji