KROMPIR Z ZELENJAVO IZ PEČICE

    • V pečico lahko damo krompir z različno zelenjavo. Predlagam le, da izbirate enako velike kose trše zelenjave skupaj in kasneje med pečenjem dodate še kakšno mehkejšo zelenjavo kot je naprimer paradižnik in prav tako šparglji,..

      IMG 0250

      Moja zimska mešanica za v pečico je krompir, čebula, strok česna, korenje, koromač,.. Polijem z olivnim oljem, dodam zeliščno maslo, kocko omake za govejo pečenko in premešam.
      Pečem na 200-250 stopinj cca. 1 uro – odvisno od pečice in količine!

      IMG 4596

      Moja poletna mešanica za v pečico pa je sestavljena iz krompirja, mlade čebule, bučk, melancanov, paprike, paradižnika,.. Solim, polijem z olivnim oljem in premešam.
      Včasih dodam še zelišča ali zeliščno maslo. Med sezono špargljev pa jih ne pozabite 20 minut pred koncem pečenja primešati v krompirček! Njami*

      IMG 0157

      Hitra priprava, zdrava sezonska zelenjava in pečica sama naredi vse, zato imamo med kuhanjem čas za druženje.
      Če radi ekspirimentirate z okusi pa lahko na koncu pečenja (10 min pred koncem) zmešamo kislo smetano in smetano za kuhanje ter dodamo poljubna zelišča, sol, poper in vse skupaj prelijemo ter pečemo še dobrih 10 minut.
      Lahko tudi potresemo z parmezanom ali kakšnim manj trdim sirom in gratiniramo jed v pečici. Ali pa le zalijemo z 1 dcl belega vina, sploh če ste uporabili kocko za govejo pečenko ali kakšno doma pripravljeno omakco ali pa gorčico, bo kombinacija z vinom super pika na i.

      Lahko pa pripravite tako “vegi” pojedino ali pa kot prilogo kakšni jedi:

      sladek krompir

       

      Sladek krompir z koromačem, čebulo in česnom in kajunske začimbe.

      Fila : kruh, čebula, sol, poper, peteršilj, strok stisnjenega česna, gorgonzola, suhe slive, jajce, mleko.

      PA DOBER TEK***

Komentarji

comments

Comments are closed.