5. MESEC ŽIVLJENJA IZVEN MATERNICE :)

Naša Isabella je zdaj upihnila že peto mini svečko. Ne morem verjet, da je tako hitro minilo. Sploh se še nisem imela “časa” naužit dojenčka in že bi rada samo še sedela, pase kravce, želi se postavit na noge,… Je pa res, da jerazvajena in jo moramo nosit in cartlat da zaspi….isto kot je njena sestrca Tara Siana 🙂 Včasih mi je to ok, ker je to čas za samo za naju dve, včasih pa imam 101 delo in si želim, da bi jo odložila v posteljco in bi sama zaspala, ampak žal ne greee ;))) Kupili smo ji že več različnih “uspavank”, vrtiljakov-mobile, medvedkov, projekcijo,…ampak žal mamine ali atijeve roke so edine prave ;))

smehjan15

Bili smo pri pediatru in ob enem na cepljenju. Reakcije na cepivo ni bilo, le za 2 sekundi je zajokala ob vbodu in to je to 😉 Isabella je pri 4 mesecih in pol merila 62,7cm in tehtala 6,840kg. Pediatrinja jo je pohvalila, da se lepo in pravilno razvija. Medenico namreč dviguje za 6-7mesecev, glavico drži stabilno in nogice ter rokice so pričele sodelovati ter seveda z lahkoto že zdrži v “pozi kravic” celo fotkanje pri Petri Nuzdorfer 😉 P.s. nogice gredo na previjalni včasih tudi v usta :)))

45mes

Uvajati smo ji pričeli že tudi prve zelenjavne kašice, ampak napredujemo bolj počasi. Konec četrtega meseca je Isabella pričela komaj pravilno odpirati usta in sprejemati gosto-tršo hrano. Še vedno pa je flaška mlekca zakon ;)) Pri Tari je bilo vse skupaj hitreje oziroma verjetno sem se tudi jaz bolj “trudila”, kajti mi še ni bilo znano kako naj bi bilo,.. Tokrat je resnično vse lažje in manj kompliciranja,… 😉

* Nekaj več o prehrani v prvih mesecih vam napišem v kratkem v sodelovanju Klavdije Kosič, ki je napisala že 2 knjigici za otroško prehrano. Podale vam bova kar nekaj koristnih nasvetov in idej kako najlažje uvesti gosto prehrano,..

isa5mes

V tem mesecu se je naša Isabella pričela prav na glas smejati, se oglašati, pogovarjati z igračami, gledati Babytv, odgovarjati v svojem jeziku na naša vprašanja,.. 🙂 V glavnem en kup smeha, ko je sita, previta in v naši bližini seveda,…seveda pa ima tudi “tečne” minute, ko je zaspana in ne zna sama zaspat ali pa zdaj ko bo polna luna se zbudi tudi po 3 krat v eni noči, ker drugače spi skoraj celo noč od cca. 20h pa do jutra do 7-8h z vmesnim hranjenjem tam okoli 2-5h. Komaj čakam na kak teden spanja brez prebujanja, da se še midva z možem naspiva :))

V glavnem res gre prehitro to obdobje, tako da si probam vsak trenutek, ko imam čas le za Isabello, vtisnit v spomin in seveda vse pofotkat in posnet filmčke,… P.s. od rojstva do zdaj imam že čez 2000 izbranih fotografij za razvit #bankrotzaradislikc :)))

Otroci so naše bogastvo in sreča <3

Spremljajte nas, kajti za vaše sončke bomo podarili super darilce za pusta hrusta  tudi na srečni 🙂

*Nekaj o naših pripravah na pusta: http://www.srecna.si/index.php/srecna-preobrazba/nakupovanje/83-srecna-mama/nakupovanje/419-kaj-bomo-za-pusta-hrusta

Komentarji

comments

Comments are closed.